Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct, în care informațiile joacă un rol esențial.
Despre activitățile de planificare și ceea ce se execută înainte și după finalizarea unei misiuni de patrulare a explicat subofițerul specialist din cadrul echipei COIST (Company Intelligence Support Team) al Companiei Alpha, plutonier major Petre-Virgil Titilia, pentru Forţele Terestre Române.
Redăm integral mesajul transmis de plutonierul major Petre-Virgil Titilia, publicat pe pagina oficală de Facebook a Forţelor Terestre Române.
"Echipa COIST reprezintă interfața dintre comandantul companiei, plutoanele care execută misiuni și Biroul S2 – Informații al comandamentului. Principalele activități pe care le executăm sunt pregătirea pentru misiune, ramp brief-ul și debrief-ul.
Pregătirea pentru misiune se execută cu fiecare pluton cu o zi înainte de plecarea în misiune. Reprezintă o întreagă gamă de informații referitoare la analiza mediului operațional, influența pe care o are aceasta în desfășurarea misiunii, asupra factorilor și asupra riscurilor, și cel mai important lucru însușirea misiunilor de către fiecare militar din cadrul plutonului.
Ramp brief-ul este o activitate care se desfășoară înainte de plecarea în misiune și reprezintă o actualizare a informațiilor referitoare la sarcinile care urmează să fie executate. Sunt prezentate situația și modificările ce au intervenit de la pregătirea pentru misiune, impactul vremii asupra acțiunilor militare desfășurate de membrii patrulei, precum și alte misiuni care se execută în aceeași zonă de responsabilitate. Pe lângă activitatea amintită, acest moment cuprinde și verificarea echipamentelor și a tehnicii înainte de începerea deplasării.
Debrief-ul reprezintă activitatea post-misiune, o culegere la "cald" a informațiilor transmise de fiecare militar în parte din cadrul patrulei. Fiecare militar este un senzor, astfel toate informațiile corelate creează o imagine de ansamblu și informațiile primite le diseminăm către comandantul de companie și către Biroul S2- Informații.
Până în prezent pot spune că activitățile desfășurate de membrii patrulelor sunt destul de bine corelate cu informațiile primite, aceștia și-au însușit primirea misiunii și din punctul meu de vedere reprezintă un colectiv de nădejde și militarii sunt instruiți să execute sarcinile primite în teatrul de operații din Afganistan." – plutonier major Petre-Virgil Titilia, Batalionul 21 de Protecția Forței "Viperele Negre".
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News