Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fost ministru al Apărării din Republica Moldova, reținut de Serviciul de Informații și Securitate (SIS)
30 iul, 15:56
Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, în Guvernul Chicu, Alexandru Pînzari, a fost reținut în această dimineață de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Reținerea are loc în dosarul care vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI, precizează Ziarul de Gardă.md.

Potrivit informațiilor PCCOCS, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul lui Alexandru Pînzari, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI, potrivit Cotidianul.md.

„În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, Alexandru Pînzari a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului. Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive. Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, a precizat PCCOCS.

Amintim că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

În acest dosar mai sunt reținute trei persoane: președintele FEA – Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Politie al mun.Bălți – Valeriu Cojocaru, dar și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro