Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fregata rusă Amiral Essen din Marea Neagră a executat un exercițiu pentru distrugerea vehiculelor aeriene fără pilot
23 oct 2019 / 22:11
Echipajul fregatei Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a efectuat un exercițiu planificat de apărare antiaeriană, cu  executarea elementelor de descoperire și respingere a atacurilor țintelor aeriene de dimensiuni reduse și care zboară la joasă altitudine ale adversarului convențional, potrivit Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud, citat de Ministerul rus al Apărării .

Rolul inamicului aerian a fost îndeplinit de unitățile de vehicule aeriene fără pilot (UAV) din Flota Mării Negre, dislocate în Peninsula Crimeea.

Potrivit planului exercițiului, echipajele de apărare antiaeriană ale navei, care îndeplineau misiuni potrivit destinației în acvatoriul Mării Negre, au descoperit o mulțime de ținte necunoscute aflate la joasă altitudine, calsificate drept aparate de zbor fără pilot. La ordin, mijloacele de apărare antiaeriană ale fregatei au fost aduse în stare de întrebuințare.

După identificarea obiectelor ca aparținând adversarului, aparatele de zbor fără pilot au fost distruse cu ajutorul mijloacelor de apărare antiaeriană ale navei.

Exerciții de respingere a atacului cu UAV-uri ale adversarului convențional sunt desfășurate în mod regulat de către marile unități de nave și unitățile militare de coastă ale FRMN, în cooperare cu subunitățile de aparate de zbor fără pilot.

Ştiri Recomandate

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Comisia Comună Interstatală Ucraineano-Franceză pentru Armament și Echipament Militar își reia activitatea
Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate