Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fregata Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră, misiuni în cadrul grupării navale din Marea Mediterană
07 aug, 14:32
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 07.08.2021, fregata Amiral Essen a început traversarea Strâmtorilor Borsfor și Dardanele, îndreptându-se spre Marea Mediterană.

Fregata Amiral Essen a FRMN trece prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele în direcția Mării Mediterane. Astfel, echipajul fregatei asigură efectuarea transferului planificat din Marea Neagră în zona maritimă îndepărtată, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Reprezentanții Statului major al FRMN au precizat că fregata va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse, unde va înlocui fregata Amiral Makarov, care se află în regiune din luna mai 2021.

Fregata Amiral Essen este a doua navă Proiect 11356 destinată pentru îndeplinirea de misiuni în zona maritimă. Navele de acest tip au un deplasament de aproape 4.000 de tone, ating o viteză de 30 de noduri și au o autonomie de navigație de 30 de zile.

Fregatele sunt dotate cu rachete de croazieră Kalibr, dispun de un complex de rachete antiaeriene Shtil-1, de o instalație de artilerie A-190 cu calibrul de 100 de milimetri, de o instalație de bombe reactive, precum și de torpile. De asemenea, la bordul navelor poate fi ambarcat un elicopter de tip Ka-27 sau Ka-31.

G Ad:

Comentariul autorului: Ieșirea din Marea Neagră a fregatei Amiral Essen a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu trecerea acesteia prin Strâmtoarea Bosfor.

Ultima misiune a fregatei Amiral Essen în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană a fost îndeplinită în perioada 29.09-27.12.2020.

De asemenea, în perioada 18.06-05.07.2021, fregata s-a deplasat în Marea Mediterană, împreună cu nava amiral a FRMN, crucișătorul purtător de rachete Moscova, unde a participat la exercițiile aero-navale desfășurate de Federația Rusă.

Trebuie precizat faptul că cele trei fregate Proiect 11356 ale FRMN, Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov, se rotesc, de regulă la trei luni, în cadrul escadrei rusești din Marea Mediterană, asigurând și conducerea acesteia.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro