Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Fregata Regele Ferdinand a intrat în operațiuni de întreținere
26 mai, 14:46
Fregata „Regele Ferdinand”, una dintre cele mai importante nave militare a Forțelor Navale Române, a fost andocată în a doua jumătate a lunii aprilie și a intrat într-un proces de recondiționare și întreținere, transmit Forțele Navale Române.
Lucrările au loc în Șantierul Naval Constanța și prevăd curățarea, tratarea și revopsirea întregului exterior al navei, precum și întreținerea și repararea unor instalații de la bord, activități care pot fi executate numai în condiții de doc uscat.
Nava militară românească a intrat pentru prima dată în șantier după o perioadă de 10 ani, timp în care a executat, în mod constant, misiuni în apele internaționale și a contribuit la consolidarea statutului Forțelor Navale Române de pilon de securitate pentru flancul de sud-est al Alianței Nord-Atlantice, prin participarea la operații NATO alături de partenerii străini.
 
2. -imagine fara descriere- (fregata_regele_ferdinand_doc_2_25788500.jpg)
 
Anul trecut, în luna noiembrie, Fregata "Regele Ferdinand" cu numărul de bordaj F221 a revenit în Portul Militar Constanţa, după ce, timp de cinci săptămâni, a participat la două misiuni internaţionale în Marea Mediterană. 

În cele două săptămâni de misiune nava a parcurs aproximativ 5.500 de mile marine şi a făcut escale în porturile Aksaz (Turcia), Alexandria (Egipt), Haifa (Israel) şi Limassol (Cipru), informa Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Conform sursei citate, în prima parte a marşului din Marea Mediterană, desfăşurat în perioada 18 octombrie - 20 noiembrie, bastimentul românesc a participat, alături de alte nave din cadrul Alianţei, la Operaţia NATO "Sea Guardian" pentru descurajarea activităţilor ilegale pe flancul sudic al NATO şi UE, prin acţiuni de monitorizare a traficului maritim, sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

Așa cum se poate observa și în imaginile puse la dispoziție de Forțele Navale Române reparațiile înaintează în ritm alert chiar dacă situația impusă de pandemie a schimbat puțin graficul lucrărilor.

3. -imagine fara descriere- (fregata_regele_ferdinand_reparatii_05690200.jpg)

 

Activități de întreținere pentru fregata „Regele Ferdinand” Fregata „Regele Ferdinand”, una dintre cele mai importante...

Publicată de Forțele Navale Române pe Luni, 25 mai 2020

 

Citește și:  Fregata "Regele Ferdinand" prima navă militară a României care acostează în portul egiptean Alexandria

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Nava de desant USS Bonhomme Richard a luat foc la baza navală San Diego (Video)
Schimburi de focuri între Armenia și Azerbaidjan la frontieră - Update
În vizită la militari americani răniţi pe front, Donald Trump poartă în premieră mască în public
Marea Britanie investește masiv în securizarea frontierelor post-Brexit
O eroare de reglare a unui radar militar, la originea tragediei avionului ucrainean doborât în ianuarie
Peste o jumătate de milion de rezidenţi din Hong Kong au votat la alegerile primare ale partidelor pro-democraţie
Bombardament neidentificat în estul Siriei. Mai mulți membri ai milițiilor iraniene au fost uciși
Iranul îşi va dezvolta industria petrolieră, în ciuda sancţiunilor SUA
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro