Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Generalul american Gregory Lusk, decorat de Ministerul Apărării al R.Moldova
11 apr 2019 / 18:54
Comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, general maiorul Gregory Lusk a fost decorat cu medalia "Pentru cooperare" a Ministerului Apărării al R.Moldova.    

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al ministerului, medalia a fost înmânată de secretarul general de stat, Radu Burduja, "pentru eforturile depuse de general în intensificarea relaţiilor de colaborare dintre cele două instituţii".

Radu Burduja a specificat că exerciţiile bilaterale şi instruirea moldo-americană în domeniul medicinii militare, psihologiei, logisticii au contribuit la dezvoltarea aptitudinilor personalului civil şi militar al instituţiei de apărare din Republica Moldova.

Totodată, secretarul general de stat l-a informat pe oficialul militar american despre realizările conducerii Ministerului Apărării, în special punerea în aplicare a programului "Armata Profesionistă", a proiectelor de dotare cu echipament şi tehnică, renovare a infrastructurii militare şi de protecţie socială a efectivului angajat prin contract, menţionând că aceste acţiuni au avut ca obiectiv creşterea capacităţii de luptă a armatei.

La rândul său, generalul Lusk a apreciat prestaţia militarilor moldoveni în cadrul activităţilor bilaterale desfăşurate atât în SUA, cât şi în Republica Moldova, şi şi-a exprimat speranţa că astfel de acţiuni vor avea continuitate.

De asemenea, el s-a întâlnit cu generalul de brigadă Igor Cutie, comandant al Armatei Naţionale. Oficialii au trecut în revistă cooperarea dintre Armata Naţională şi Garda Naţională a Carolinei de Nord, cu accent pe participarea comună a militarilor din Republica Moldova şi SUA la exerciţii de instruire şi alte activităţi desfăşurate prin programul de parteneriat.

Parteneriatul dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord a fost lansat la 22 aprilie 1999, prin semnarea unui Memorandum bilateral de intenţii, având drept scop facilitarea cooperării în domeniile economic, cultural, ştiinţific, schimburilor academice, apărării şi protecţiei civile, coordonării eforturilor umanitare ale diverselor instituţii guvernamentale şi organizaţii non-guvernamentale.

Ştiri Recomandate

Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident
Ucraina a primit primele tancuri T-72AMT modernizate
Kurzii acuză Turcia de folosirea munițiilor cu fosfor, interzise în dreptul internațional
SUA îndeamnă Irakul să își păstreze suveranitatea în fața Iranului, după atacul asupra ambasadei americane
Ministrul saudit de externe: Israelienii nu pot călători în Arabia Saudită
Doi arabi israelieni inculpaţi pentru spionaj în favoarea Hamas