Germania: Serviciul de informaţii interne va spori măsurile împotriva extremismului de dreapta
Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), serviciul de informaţii interne al Germaniei, va spori măsurile împotriva extremiştilor de dreapta, a declarat noul şef al instituţiei, Thomas Haldenwang, pentru ediţia de vineri a cotidianului Sueddeutsche Zeitung, transmite dpa.
scris de S.I. Catalin
noul şef al Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), Thomas Haldenwang
Serviciul va creşte anul viitor cu 50% numărul agenţilor care se vor ocupa de problema extremismului de dreapta, a precizat Haldenwang.
În prezent, în jur de 200 de agenţi sunt alocaţi acestui domeniu.
Predecesorul lui Haldenwang, Hans-Georg Maassen, a fost criticat pentru faptul că nu a tratat cu seriozitate ameninţarea constituită de extrema dreaptă.
Haldenwang a respins aceste critici şi s-a referit la o 'nouă dinamică în extremismul de dreapta'.
El a descris protestele din toamnă legate de moartea unui german la Chemnitz, în estul ţării, drept un 'eveniment declanşator' pe care extremiştii l-au exploatat pentru a recruta noi adepţi.
Faptul că demonstranţi obişnuiţi s-au alăturat extremiştilor pe străzile din Chemnitz în august şi septembrie a arătat că propaganda de ură împotriva străinilor devine tot mai acceptată, nu doar în estul Germaniei, a afirmat Haldenwang.
Fostul şef al instituţiei, Hans-Georg Maassen, a fost schimbat din funcţie în urma remarcilor controversate cu privire la violenţele rasiale din Chemnitz.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News
Spionajul chinez este la apogeu. Europa are de dus o luptă grea pe frontul nevăzut Asemenea domeniului economic, China și-a găsit și în sfera spionajului propria cale de a obține succesul prin împletirea elementelor de constrângere dictatoriale, tipic comuniste, cu metodele nuanțate specifice politicii “soft power” occidentale. O investigație desfășurată în Germania, ale cărei rezultate au fost făcute publice anul trecut, arată cum spionii chinezi au trecut de nivelul interesului strict industrial și încearcă să influențeze politica germană și europeană prin recrutarea politicienilor.