Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Igor Dodon recidivează: Republica Moldova ar putea intra într-un război împotriva Rusiei
Igor Dodon a făcut o declarație cel puțin deplasată cu privire la faptul că sub conducerea Maiei Sandu, Președinția Republicii Moldova, care este „controlată extern”, ar urma să intre într-un război împotriva Federației Ruse. 
Sursă foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova

Declarația lui Igor Dodon este în mod cert una cu caracter de dezinformare în contextul în care partidul său se prăbușește în sondaje într-un moment în care Curtea Constituțională de la Chișinău a dat undă verde președintelui Maia Sandu să dizolve Parlamentul și să fie organizate astfel alegeri anticipate. Igor Dodon s-a opus unui asemenea scenariu.

Astfel, Dodon alimentează din nou „tema Rusia”, pe care o folosește politic în vederea obținerii capitalului electoral din zona anti-europeană a Republicii Moldova.

Portalul Deschide.md, subliniază în acest sens: „Aflat în cădere liberă în sondaje și cu perspectiva pierderii libertății din cauza actelor de corupție săvârșite, Igor Dodon, în disperare, a reactivat o sperietoare de care face uz de fiecare dată când simte cum este bătut încă un cui în sicriul său politic, ultimul în cazul de față”. 

 

G Ad:

Igor Dodon șochează: Republica Moldova ar putea să intre într-un război împotriva Rusiei

 

În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune din Republica Moldova, fostul președinte Igor Dodon a transmis că are „informații” potrivit cărora Maia Sandu se va alia cu Ucraina iar Republica Moldova se va alătura într-un război împotriva Federației Ruse. Dodon spune că în acest moment doar faptul că Maia Sandu nu deține controlul Parlamentului o oprește să facă acest lucru.

„Instituția prezidențială a trecut sub controlul extern și este pericol mare. În regiune poate izbucni un conflict mare. Vedeți ce se întâmplă în Ucraina. Mă tem să nu ne atragă Maia Sandu într-un război regional. Când fac aceste declarații, le fac cu cunoștință de cauză. Ce o oprește pe Maia Sandu să nu facă ceea ce vrea să facă Zeleneski, este că nu are control asupra Parlamentului și Guvernului. Noi am putea dezgheța conflictele regionale sub dictatura unor experți externi”, e declarația greu de reprodus și de comentat în notă serioasă a fostului președinte Igor Dodon.

Sursa citată amintește că Dodon s-a mai folosit de astfel de informații false, precizând în timpul campaniei electorale că dacă Maia Sandu va câștiga în fața sa, în Republica Moldova va fi declanșat un război civil.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Boeing dezvăluie noul concept de rachete aer-aer cu rază lungă. LRAAM nu va concura cu alte rachete americane
Ministerul apărării din Lituania recomanda consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Controversă privind sistemul Iron Dome din Israel. Dispută politică majoră între democrați în SUA privind finanțarea
Criza submarinelor franco-australiene | Premierul danez îl apără pe Joe Biden în faţa criticilor europenilor
Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu și scafandri militari români se vor asigura că embargoul de arme impus Libiei e respectat
Arquus vrea ca România să devină „a doua casă”. Blindatele Sherpa 4x4 pe care ni le propun francezii ar putea fi construite aici
DISCURSUL președintelui Iohannis la ONU (Video) | Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei
Flota rusă din Marea Neagră se va întări cu nave mici purtătoare de rachete din clasa Karakurt
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro