Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În competiția cu F-35 și Super Hornet, Saab mărește miza: Avioanele Gripen vor fi construite în Canada
17 dec 2020 / 13:26
Prin vocea președintelui companiei, Saab a anunțat că în cazul în care Canada va alege să achiziționeze aeronave Gripen E, acestea vor urma să fie produse în Canada.
Gripen E/F, Sursă foto: Saab.com

Canada intenționează să achiziționeze 88 de avioane în acest program de înzestrare. Canada le-a solicitat ofertanților și implicarea industriei naționale de apărare în procesul de achiziționare al noilor aeronave.

Se va alege între trei giganți care au mai rămas în competiție în acest moment: Lockheed Martin cu F-35, Boeing cu F/A-18 Super Hornet și suedezii de la Saab cu Gripen.

„În cazul în care Gripen va câștiga licitația, Saab s-a angajat să construiască și să efectueze mentenanța Gripen în Canada”, a declarat Micael Johansson, președinte Saab, pe data de 14 decembrie la deschiderea unei expoziții din domeniul apărării care a avut loc la Montreal, informează publicația Skiesmag.

Potrivit sursei citate, asamblarea aeronavelor - în cazul în care Gripen câștigă licitația - va fi făcută de IMP Aerospace&Defense la un centru din Enfield, Noua Scoție, Canada, în timp ce sistemele de luptă vor fi construite la facilitățile din apropiere de Montreal, unde se va efectua și mentenanța avioanelor de vânătoare.

Bătălia dintre Saab, Lockheed și Boeing se anunța una aprigă în contextul în care estimarea contractului este de aproximativ 15 miliarde de dolari. 

De precizat că în programul F-35, Canada este implicată. Cu toate că nu a oferit nicio garanție că ar urma să achiziționeze aeronavele, Guvernul de la Ottawa a aprobat în luna mai alocarea a 70,1 milioane USD, ca parte a investiţiei militare pe care Canada o face în programul de dezvoltare a avionului de vânătoare F-35 Lightning II.

CITEȘTE ȘI: Canada are de ales între F-35, F/A-18 Super Hornet și Gripen. Se anunță o luptă strânsă pentru miliardele canadienilor

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro