Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În replică la participarea Marocului la manevrele NATO din Marea Neagră, Algeria a acceptat invitația la exercițiile militare planificate în sudul Rusiei
15 iul, 19:30
Moscova a invitat armata algeriană să participe la exerciții militare în regiunea rusă Osetia, în sud-estul Rusiei, ca reacție la decizia NATO de a implica țările arabe, printre care Marocul, în manevrele militare din Marea Neagră.

La exerciții, care se vor desfășura în luna octombrie, vor participa, de asemenea, unități ale forțelor armate din Abhazia, Osetia de Sud, Armenia, India, Kazahstan, Pakistan și Egipt. Regiunea gazdă a exercițiilor este cunoscută pentru amenințarea teroristă, fiind scenă a operațiilor teroriste.

Anunțarea acestor exerciții vine la trei săptămâni după participarea șefului Statului Major al armatei algeriene, generalul Said Chanegriha, la o conferință internațională pe probleme de securitate desfășurată, pe 24 și 25 iunie 2021, la Moscova.

Algeria mizează foarte mult pe aceste exerciții. Pe de o parte, dorește să se antreneze cu arme ruse pe care le deține și să întărească coordonarea cu liderii militari ruși și, iar pe de altă parte, vrea să sugereze că, la fel ca Marocul, participă la manevre internaționale conduse de o mare putere militară, rivală Statelor Unite.

Manevrele militare la care a participat Marocul și exercițiile la care va participa Algeria evidențiază discrepanța militară și politică dintre cele două țări influențate de rivalitatea ruso-americană reactivată după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea.

G Ad:

Marocul și Algeria sunt printre țările lumii a treia care se află în prim-plan în achiziționarea de armament de toate categoriile, prima din Statele Unite, a doua din Rusia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro