Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încă o navă britanică a intrat în Marea Neagră. Nava de patrulare HMS Trent va participa la exercițiul “Sea Breeze-2021”
28 iun, 18:08
Surse locale turcești au informat pe Twitter că, pe 28.06.2021, nava de patrulare HMS Trent aparținând Forțelor Navale ale Marii Britanii a traversat Strâmtoarea Bosfor și a intrat în Marea Neagră.

Potrivit acestora, nava se va deplasa în nord-vestul Mării Negre, unde va participa la exercițiul ucraineano-american Sea Breeze-2021, care a început luni pe teritoriul Ucrainei și în raioane maritime din Marea Neagră.

După distrugătorul HMS Defender, aflat în prezent în portul Batumi din Georgia, HMS Trent este a doua navă a Marinei Regale britanice din Marea Neagră.

Venirea oarecum neașteptată a navei în Marea Neagră, chiar în ziua începerii exercițiului, ar putea lăsa impresia că deplasarea acesteia în regiune are un caracter neplanificat și că a fost determinată de incidentul în care a fost implicat recent distrugătorul Defender în apropiere de Sevastopol. Acest lucru însă nu este posibil, din cauza Convenției de la Montreux din anul 1936. Documentul prevede că trecerea prin strâmtori a navelor din statele neriverane se face numai după notificarea Turciei, cu cel puțin 14 zile înainte.

Trebuie remarcat faptul că nava de patrulare HMS Trent a mai îndeplinit recent o misiune în Marea Neagră. Aceasta a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Mediterane pe 04.06.2021, după o ședere de 19 zile în regiune. Pe timpul prezenței în Marea Neagră, nava britanică a participat la o serie de exerciții de tip PASSEX cu nave de luptă din Bulgaria, România și Ucraina.

G Ad:

Se poate aprecia că, în timpul actualei prezențe în Marea Neagră, nava britanică “se va bucura de o atenție specială” din partea forțelor ruse din zonă. Mai mult ca sigur aceasta va fi monitorizată atent de Flota rusă din Marea Neagră, iar avioanele rusești vor zbura în proximitatea acesteia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari
Duelul dronelor. Marocul primește primele "Bayraktar TB2", în timp ce Algeria contractează 24 de UAV-uri chinezești "Wing Long 2"
SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro