Industria germană de apărare poartă discuţii cu Lockheed Martin pentru a putea produce sisteme HIMARS în Germania
Compania germană de apărare Rheinmetall poartă discuții cu Lockheed Martin pentru a stabili producția de sisteme HIMARS în Germania, a precizat directorul general al companiei, Armin Papperger, într-un interviu pentru Reuters.
Un lansator de rachete multiplu HIMARS pe linia de asamblare. Sursa Foto: Lockheed Martin.
"La Conferința de Securitate de la Munchen, dorim să încheiem un acord cu Lockheed Martin pentru a începe producția de HIMARS", a declarat Papperger.
Aceasta se referă la reuniunea anuală a liderilor politici și de apărare de la München, care va avea loc la mijlocul lunii februarie.
"Avem tehnologia necesară pentru a produce focoase, precum și motoare de rachetă, și avem camioanele pentru a instala lansatoarele", a spus Papperger.
Directorul general al Rheinmetall a mai precizat că acordul cu Lockheed Martin ar putea duce la investiții de câteva sute de milioane de euro, din care cea mai mare parte va fi finanțată de Rheinmetall.
De precizat că în Germania vor fi produse şi noi rachete pentru sistemele Patriot din Europa. La sfârşitul anului 2022, DefenseRomania a precizat că producătorul sistemelor PATRIOT, compania americană Raytheon Missiles & Defense, dorește să își extindă capacitățile de producție prin cooperarea cu producătorul german de rachete MBDA Deutschland.
Jürgen Koneczny, directorul general al COMLOG, un joint venture format intre MBDA și Raytheon, cu sediul în Schrobenhausen, Bavaria, a precizat recent că ambele companii au elaborat o "foaie de parcurs strategică" pentru producția de rachete din familia PATRIOT în Germania, iar capacitățile de producție necesare ar putea fi create la COMLOG.
Producția de muniție
În plus, compania dorește să crească producția de muniție pentru tancuri și artilerie. Acest lucru va fi discutat în cadrul unei întâlniri între reprezentanții industriei germane de apărare și ministrul apărării, Boris Pistorius.
Compania Rheinmetall produce o gamă largă de produse şi echipamente militar, dar cunoscută pentru dezvoltarea şi producţia tunului de 120 mm pentru tancul Leopard 2.
"Putem produce 240.000 de proiectile pentru tancuri (120 mm) pe an, ceea ce reprezintă mai mult decât are nevoie întreaga lume", a spus Papperger.
El a adăugat că Rheinmetall poate să crească capacitatea de producție a obuzelor de 155 mm la 450.000-500.000 pe an. Acest lucru va face din Rheinmetall cel mai mare producător din lume pentru ambele tipuri de muniție.
În 2022, compania a produs între 60.000 și 70.000 de proiectile pentru tancuri și același număr de proiectile de artilerie, dar producția poate fi crescută imediat.
De asemenea, el a subliniat că linia de producție pentru muniția de calibru mediu folosită va fi lansată până la jumătatea anului 2023.
De asemenea, compania germană are în vedere construirea unei noi fabrici de praf de pușcă în landul Saxonia din estul Germaniei, dar investiția de 700-800 de milioane de euro trebuie să fie asigurată de guvern, a precizat directorul general al Rheinmetall.
"Statul trebuie să investească, iar noi vom pune la dispoziție know-how-ul nostru tehnologic. În schimb, statul primește o parte din uzină și din profiturile pe care le va genera", a spus Papperger.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News