România și Ucraina discută un acord de cooperare tehnico-militară ce va permite intensificarea colaborării privind apărarea și securitatea, a declarat luni, ministrul adjunct pentru Afaceri Externe al Ucrainei, Igor Bozhok, citat de Hotnews.
România și Ucraina discută un acord de cooperare tehnico-militară ce va permite intensificarea colaborării privind apărarea și securitatea, a declarat luni, ministrul adjunct pentru Afaceri Externe al Ucrainei, Igor Bozhok, citat de Hotnews.
Sistemul de propulsie nucleară al submarinului rus la bordul căruia s-a produs luni, în Marea Barents, un incendiu în care au murit 14 membri ai echipajului, nu a fost afectat în urma incidentului, a declarat joi ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţia EFE.
Reprezentanţii Damen Galaţi au transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că pe data de 2 iulie au fost anunţaţi de autorităţile române în mod oficial despre rezultatele licitaţiei privind Programul de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”, informează reprezentanții Damen Galați într-un comunicat remis DefenseRomania.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat, marţi, într-o vizită la Toronto, a anunţat că partea ucraineană şi cea canadiană au ajuns la un acord privind consolidarea cooperării militare dintre Canada şi Ucraina - scrie agenţia RBC, potrivit RADOR.
După ce, la începutul lunii iunie, pe cerul deasupra Chinei a fost observată o lumină misterioasă, care a fost descrisă de martorii oculari ca o "coadă masivă", îngrijorând rezidenţii din mai multe provincii din centrul Chinei, Beijingul a sugerat cu întârziere că incidentul era parte a unui test al noii generaţii de rachete balistice lansate de pe submarine, JL-3, potrivit EpochTimes.
Asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a fost anunţată că a câştigat contractul pentru furnizarea corvetelor multirol destinate Forţelor Navale Române, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că prima livrare a sistemului rus de rachete de apărare S-400 se va face în zece zile, au relatat duminică media din Turcia, la o zi după ce el a afirmat că nu vor exista sancţiuni americane legate de acest acord.
Ministerul rus al Apărării va primi 76 de avioane de vânătoare Su-57 multi-rol, în baza unui contract încheiat cu compania Sukhoi, a declarat , joi, la Forumul Armatei 2019, ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Manturov, potrivit TASS.
Statele Unite ale Americii intenționează să acorde Ucrainei asistenţă în ceea priveşte depozitarea munițiilor, alocând în acest sens cel puțin patru milioane de dolari, pentru a îmbunătăți securitatea depozitelor militare ucrainene, potrivit Rador.
Surse din industria rusă de apărare, au confirmat, pe 26 iunie, că anul acesta va începe construcția unui radar de avertizare timpurie în Crimeea. Noul radar, Voronezh-CM, va înlocui sistemul vechi Dnepr construit în Sevastopol. După încheierea unui contract de construcţie care va avea loc până la sfârşitul lui 2019, sursele anonime au declarat că radarul va intra în serviciul armatei ruse în decembrie 2020, contrazicând, astfel, rapoartele anterioare care indicau că va fi finalizat în 2023.
Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze unele pe altele, a afirmat miercuri preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în timp ce Washingtonul îşi manifestă exasperarea în legătură cu intenţia Ankarei de a achiziţiona sisteme de rachete antiaeriene ruseşti S-400, relatează AFP.
Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat că i-a transmis foarte clar Turciei că Statele Unite vor impune sancțiuni economice dacă va continua achiziționarea sistemului de apărare anti-rachetă S-400 din Rusia, potrivit Associated Press.
Turcia nu va renunţa să achiziţioneze rachete ruseşti S-400, în pofida presiunilor din partea Statelor Unite ale Americii, a declarat marţi preşedintele Recep Tayyip Erdogan, înaintea unei întâlniri preconizate cu Donald Trump în marja summitului G20 din Japonia, relatează AFP.
Alianţa Nord-Atlantică a cerut marţi Rusiei să distrugă până în august noua rachetă pe care a dezvoltat-o încălcând prevederile Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), avertizând că în caz contrar aceasta se va confrunta cu o reacţie mult mai hotărâtă din partea Alianţei în regiune, potrivit Reuters.
Având în vedere interesul esențial de securitate a României, de a avea pe teritoriul național capabilități de producție și mentenanță vitale pentru dezvoltarea, producția și menținerea stării de operativitate a sistemelor de apărare pe ciclul de viață și în situații critice, Compania Națională Romarm SA, Societatea Pro Optica SA și Societatea Întreprinderea Optică Română (IOR) SA au semnat un acord de colaborare privind turelele telecomandate de calibru 7,62 și 12,7 mm.
Un depozit de muniții a explodat luni, declanșând evacuarea unui oraș de aproximativ 44.000 de locuitori din sudul Kazahstanului.
Desfăşurarea de către Washington a sistemelor terestre pentru rachete în apropierea graniţelor Rusiei ar putea conduce la o situaţie periculoasă comparabilă cu criza rachetelor din Cuba, a declarat luni viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, citat de Reuters.
Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, face tot posibilul pentru a bloca contractul semnat de statul român cu Naval Group pentru achiziţia de corvete multifuncţionale, pentru înzestrarea Armatei.
Ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, a vizitat întreprinderile din industria de apărare care participă la programul ucrainean de dezvoltare a rachetelor. În timpul vizitei, Stepan Poltorak a luat parte la una dintre etapele de testare a sistemului de rachete RK-360 „Neptun" - evaluarea efectului exploziv al focosului, a precizat pe 21 iunie, serviciul de presă al Ministerului Ucrainean al Apărării, potrivit mil.in.ua, citat de BSMAP.
Armata rusă va primi în curând un model complet nou de armă care utilizează tehnologia laser și hipersonică, a declarat Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoygu, citat de agenția de agenția TASS, informează Uawire.org.
Primul produs de serie al stației de război electronic R-330KV1M, fabricat de întreprinderea de stat "Proton", a trecut cu succes testul desfășurat într-unul dintre poligoanele din regiunea Harkov, potrivit ukrmilitary.com, citat de BSMAP.
Ministerul rus al Apărării a luat decizia de a distruge fostul submarin ucrainean, Zaporozhie (U-001), Proiect 641, care a rămas în Crimeea din anul 2014. Acest lucru rezultă din anunțul făcut de Ministerul Apărării privind organizarea unei licitații pentru distrugerea mai multor nave, potrivit mai multe surse din Federația Rusă, potrivit bmpd.livejournal.com, citat de remnmilitaryblog.com.
Un proiect de fuziune între corporațiile Naval și Fincantieri, în valoare de 8 miliarde de euro, este pus în pericol de licitația pentru corvetele din România, un contract de 1,6 miliarde de euro pe care țara noastră nu l-a atribuit, încă.
Spațiul, un instrument al puterii unei națiuni, este deosebit de important pentru autoritățile de apărare, din punct de vedere strategic: capabilitățile militare prin satelit permit forțelor să opereze independent, cu o mai mare precizie și la cele mai înalte niveluri de securitate.
Conducerea Gazprom i-a propus Ucrainei să reia negocierile de la zero pe tema tranzitului pe teritoriul Ucrainei pentru gazul rusesc.
Armata americană a finalizata cu succes noua etapă a programului de testare a unui prototip al rachetei supersonice AGM-183A sau Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW), fixat în exteriorul unui bombardier strategic B-52 Stratofortress.
Miniştrii apărării ai Germaniei, Franţei şi Spaniei au semnat luni un acord-cadru pentru construirea noului avion de luptă european al viitorului, proiect etalon al apărării europene, prevăzut să devină operaţional în 2040, transmit AFP şi dpa.
Statele Unite se aşteaptă să semneze un acord în valoare de 34 de miliarde de dolari cu Lockheed Martin pentru 478 de luptători stealth F-35 Lightning II, fiecare unitate costând 81,35 milioane de dolari, în scădere cu 8,8% faţă de preţul iniţial de 89,2 milioane de dolari pe unitate, potrivit DefenseWorld.net şi DefenseNews.com.
Președintele american Donald Trump este așteptat să-i ceară președintelui sud-coreean Moon Jae-in să achiziționeze mai multe avioane de luptă stealth F-35A, la summit-ul său planificat cu liderul sud-coreean la sfârșitul acestei luni, au anunțat miercuri analiștii militari de la Seul, citaţi de publicaţia The Korea Times.
Ultimatumul în scris adresat săptămâna trecută de către Washington Ankarei cu privire la achiziţionarea de către Turcia a sistemelor de rachete ruseşti S-400 este 'deplasat' şi contravine 'spiritului Alianţei' Nord-Atlantice, a declarat joi ministrul turc al apărării, Hulusi Akar.