Armata iraniană și Corpul Gărzilor Revoluției Islamice (IRGC) vor primi incepand cu acest an începe tancul principal de luptă "Karrar" (Striker), construit de industria de apărare din Iran şi prezentat publicului pentru prima dată în 2017.
Armata iraniană și Corpul Gărzilor Revoluției Islamice (IRGC) vor primi incepand cu acest an începe tancul principal de luptă "Karrar" (Striker), construit de industria de apărare din Iran şi prezentat publicului pentru prima dată în 2017.
Iranul și Pakistanul şi-au propus să producă în comun echipamente militare, a declarat Mohammad Baqeri, președintele șefilor de stat ai armatei iraniene în timpul vizitei sale la Islamabad.
Într-un interviu acordat televiziunii Fox News la Helsinki, după întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin, preşedintele american Donald Trump a susţinut luni noaptea că Statele Unite achită 91% din costul securităţii Europei, informează DPA.
Ministrul Afacerilor Externe turc, Mevlut Cavusoglu, a declarat miercuri, la Summit-ul NATO, că ţara sa a ales să cumpere sistemele antirachetă S-400 din Rusia deoarece nu există garanţii totale de apărare a spaţiului aerian al Turciei, în contextul în care Germania şi-a "retras" sistemele Patriot.
Cu ocazia Eurosatory, eveniment ce a avut loc la Paris, Estonia și MBDA au semnat un contract de 100 de milioane de euro pentru noi sisteme Mistral 3.
Racheta MMP a MBDA stabilește un nou record de rază de acțiune.
George Friedman, analist american și preşedintele publicaţiei de securitate Geopolitical Futures, a afirmat vineri, că SUA nu este acum în poziţia de a-şi deplasa o flotă semnificativă în Marea Neagră, iar România ar trebui să urmărească în primul rând să îşi întărească propriile capacităţi militare de reacţie în această zonă.
Suedia se pregăteşte să achiziţioneze sisteme Patriot pentru 1 miliard de dolari.
Teheranul a transmis, sâmbătă, că așteaptă măsuri concrete din partea UE.
Armata SUA se dotează cu noi sisteme night vision. Contractul este de aprape 400 de milioane de dolari.
Armata americană pregătește un noi vehicule Stryker care vor fi dotate cu sisteme de doborât elicoptere și drone.
Guvernul României acordă sprijin pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare.
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a anunţat miercuri că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi în Parlament va fi prezentat un document care va sta la baza realizării unui "program major de înzestrare" pentru Forţele Navale din România.
Gerlach și Fox sunt ultimele invoații în materie de vihicule tactice ale producătorului Zetor Engineering Slovacia.
Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, luni, 14 mai, a vorbit cu omologul său elen, Panos Kammenos, pe tema consolidării relaţiilor de cooperare în domeniul apărării dintre România şi Grecia.
Armata Română urmează să fie înzestrată cu rachete Patriot și HIMARS.
Airbus Helicopters doreşte să creeze în România un lanț de furnizori care să livreze soluţii şi echipamente pentru pentru compania franceză. Reprezentanții Airbus au declarat de asemenea că producția de elicoptere de la Ghimbav va începe imediat ce va exista o comandă ''semnificativă''.
CANSEC 2018 prezintă tehnologii, produse și servicii pentru unitățile militare de forță terestră, navală și aerospațială.
Neculai Banea, directorul general al IAR Ghimbav a atins un subiect foarte sensibil, referindu-se la forța de muncă din industria de apărare din România.
NAT1 este noua armă de atac proiectată la Cugir, aceasta urmând să intre în producție, fiind perfect compatibilă cu armele existente în dotarea armatelor din ţările NATO.
Rachete patriot: În aprilie 2017, șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, vorbea despre achiziționarea de rachete Patriot.
MDA și Armata Statelor Unite ale Americii au efectuat un exercițiu pentru interoperabilitatea THAAD și sistemul Patriot.
Donald Trump, președintele SUA, a declarat, în timpului unui discurs în Elkhart, Indiana, că „America este respectată din nou”, potrivit presei internaționale.
Neculai Banea, directorul general al IAR Ghimbav spune că actuala lege a offset-ului din România este învechită, iar o nouă lege urmează să fie elaborată în curând. Totul pentru că legea datează din perioada când România nu era încă membră a Uniunii Europene.
Airbus Helicopters şi IAR Braşov au decis să-şi extindă cooperarea exclusivă în ceea ce priveşte elicopterul multirol H215M, acordul dintre cele două companii fiind extins de la 5 ani la 15 ani.
Neculai Banea, directorul IAR Ghimbav, a eplicat modul în care a luat naștere proiectul H215M și cum poate România da la o parte Rusia de pe harta exporturilor.
Iulian Chifu, Bogdan Chirieac și Viorel Manole au dezbătut subiectul achizițiilor militare pe care România le face în mod direct și au discutat problema infrigementului cu care este amenințată de către Comisia Europeană pentru această abordare.
Offset-ul sau cooperarea industrială este un subiect intens vehiculat în ultima vreme, în contextul planurilor de înzestrare armată ale României. În acest context, am discutat cu Viorel Manole, directorul executiv al PATROMIL (Asociația Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară), pentru a afla ce tehnică militară poate oferi România și care sunt domeniile forte ale țării noastre în industria de apărare.
Viorel Manole, directorul executiv al PATROMIL (Asociația Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară), Iulian Chifu și Bogdan Chirieac au discutat despre cele 12 avioane de luptă F-16 pe care România le-a cumpărat de la Portugalia, pentru care nu are însă un centru de mentenanță.
Viorel Manole, directorul executiv al PATROMIL (Asociația Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară) spune că sistemul C4i, care reprezintă de fapt "creierul armatei", ar putea fi construit pe plan național.