Hanwha Aerospace prezintă o serie de capabilități avansate de apărare la BSDA 2024, care are loc în România, în perioada 22-24 mai.
Hanwha Aerospace prezintă o serie de capabilități avansate de apărare la BSDA 2024, care are loc în România, în perioada 22-24 mai.
Energia direcționată, ca armă de luptă, este considerată încă dificil de operaționalizat, unii experți în domeniu considerând-o imatură în prezent. Cu toate acestea, Forțele Aeriene americane (USAF) le-ar avea deja în arsenalul lor operațional, potrivit unui responsabil cu informațiile din Comandamentul European al SUA.
În ciuda faptului că în cele din urmă a atins producția la capacitate maximă în martie 2024, programul F-35 al Forțelor Aeriene ale SUA ar trebui să se pregătească pentru noi amânări cauzate de livrarea cu întârziere a unor componente cheie pentru aceste aeronave.
Potrivit unui articol apărut pe site-ul Defense24, în data de 20 mai 2024, U.S. Army ar putea fi interesată să achiziționeze M120 Rak polonez, un mortier autopropulsate de 120 mm dezvoltat de concernul polonez Huta Stalowa Wola (HSW). Nu se cunosc în mod oficial detalii despre această posibilă achiziție, dar se crede că este legată de un program care vizează achiziționarea unui nou sistem de mortiere pentru brigăzile blindate ale U.S. Army.
Saab este un producător de top în domeniul militar, cu o istorie solidă în dezvoltarea de soluții inovatoare pentru lupta la nivel terestru. Compania Saab înțelege rolul esențial pe care îl joacă astăzi combinarea puterii de foc, mobilitatea și ușurința cu care sunt utilizate armele pe câmpul de luptă de către trupele dislocate în teren. Pentru a răspunde tuturor acestor nevoi, compania Saab a dezvoltat sistemul ''Ground Combat'' care presupune echiparea soldaților cu lansatoare de grenade antitanc pentru a avea un succes cât mai mare într-o luptă terestră în mediul urban.
Compania israeliană Rafael se va a fla în prima linie la expoziția internațională de la București – Black Sea Defense, Aerospace and Security – BSDA 2024 din această săptămână. Astfel, Rafael va prezenta în pentru prima dată la nivel mondial interceptorul Iron Lance.
U.S. Army a anunțat, la 17 mai 2024, că a acordat companiei americane Lockheed Martin un contract în valoare de 756 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea sistemului său de arme hipersonice cu lansare de la sol, Long Range Hypersonic Weapon (LRHW).
Directorul executiv al dezvoltatorului israelian de sisteme de apărare antirachetă "Arrow" a afirmat că o serie de țări sunt în prezent interesate să achiziționeze aceste sisteme, după ce luna trecută au reușit anihilarea atacului masiv cu rachete și drone iraniene.
Sistemul produs de Raytheon și Kongsberg își demonstrează performanța atât în teste, cât și pe câmpul de operațiuni.
La invitația Lockheed Martin, am mers în SUA la fabrica de producție a F-35, unde am putut vorbi cu oficiali ai companiei și am văzut facilitățile de producție a aeronavelor de generația a cincea, pe care și România urmează să le achiziționeze.
Armata rusă va putea, probabil, să întindă trupele ucrainene pe un front larg și să câștige un punct de sprijin în zonele de graniță, chiar dacă ritmul operațiunilor ofensive din nordul regiunii Harkov va încetini.
Fondul European pentru Apărare (EDF) urmează să investească 1,2 miliarde de euro (1,3 miliarde de dolari) într-un pachet de peste 50 de proiecte militare multinaționale de cercetare și dezvoltare, inclusiv viitoarele tancuri principale de luptă, noi capabilități de transport aerian, corvete, sisteme antidronă (C-UAS) și arme cu energie dirijată pe bază de laser.
Hanwha Aerospace a organizat la București pe 17 Mai - Ziua Industriei, cu angajamentul deplin de a promova colaborarea cu industriile locale. Hanwha Aerospace intenționează să maximizeze beneficiile economice pentru industriile românești prin producție la nivel local, transferul de tehnologie, crearea de locuri de muncă și localizarea MRO (Maintenance Repairs Operations).
Ambasadorul Republicii Coreea în România, Rim Kap-soo, a acordat un interviu trustului DC Media Group, în care a vorbit despre relația cu adevărat specială între România și Coreea de Sud.
La începutul săptămânii, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, au avut loc trageri demonstrative cu tancul de luptă principal (MBT) K-2 "Black Panther", dezvoltat de Hyundai Rotem, Coreea de Sud, s-a precizat ieri pe pagina oficială de Facebook a redacției militare de televiziune Pro Patria.
U.S. Army a prezentat recent vehiculul de luptă M10 Booker. Dezvoltat de General Dynamics Land Systems (GDLS), M10 Booker este numit în onoarea a doi soldați eroici, soldatul Robert D. Booker și sergentul Stevon A. Booker. Echipat cu un tun de 105 mm și senzori avansați pentru lupta pe timp de noapte și în mediul urban, acest vehicul modular are ca scop îmbunătățirea capacității de luptă a brigăzilor de infanterie
Ministrul bulgar al Apărării, Atanas Zaprianov, a anunțat că achiziția aeronavei F-16 Block 70 va permite Serviciilor de întreținere a aviației din Bulgaria (Avionams) să implementeze tehnologii avansate de întreținere la fața locului, fără a fi nevoie să trimită aeronavele Vipers în Statele Unite sau în alte state.
Directorul general al Turkish Aerospace Industries (TAI), Temel Kotil, a făcut afirmații îndrăznețe cu privire la noul avion de luptă turc KAAN, precizand, printre altele, că aeronava de generația a V-a este mai bună decât avioanele F-35 fabricate în SUA.
Situație interesantă în cazul companiei Rheinmetall, ale cărei acțiuni au scăzut la bursă după ce și-a anunțat rezultatele financiare pe primul trimestru. Principala dezamăgire a reprezentat-o creșterea cu doar 60% a profitului companiei germane.
Începând cu expoziția de tehnica militară MSPO 2023, organizată la Varşovia, Polonia a purtat discuții cu compania americană Boeing în legătură cu o posibilă achiziție a 32 de avioane de vânătoare F-15EX Eagle II. Această veste vine la scurt timp după ce Lockheed Martin a anunțat că primele avioane F-35A "Husarz" destinate Poloniei ar urma să fie asamblate până în vara anului viitor la uzina Fort Worth, Texas, înainte de a fi mutate la Fort Smith, Arkansas, pentru pregătirea piloților polonezi.
Noul tanc al armatei britanice, Challenger 3, a finalizat cu succes primele teste de tragere reală în Germania, după cum a precizat grupul Rheinmetall-BAE Systems Land (RBSL). Aceste teste, menite să verifice precizia și eficiența noului tun cu țeavă lisă de 120 mm, marchează o etapă importantă în dezvoltarea tancului. Testele, coordonate de RBSL și Rheinmetall, au respectat standardele de referință NATO pentru a verifica performanțele tancului.
Un material video interesant a fost distribuit online de canalul Telegram Fighterbomber pe 11 mai 2024. Înregistrarea, nedatată, arată lansarea unei rachete de croazieră Kh-32M de la bordul unui bombardier rusesc Tu-22M3, se pare, în timpul unui atac aerian efectuat asupra Ucrainei, se arata într-o analiză a publicaţiei The Aviationist.
Odată cu aprobarea unui pachet de ajutor pentru Ucraina, armata americană mai are o șansă de a-și tripla producția lunară de obuze de artilerie de 155 mm, a declarat adjunctul șefului de stat major James Mingus.
Pușca cu lunetă Barrett .50 BMG (12,7×99) a devenit mai mult decât o simplă armă, ci o armă cult datorită puterii și razei de acțiune enorme. Însă, în viitorul apropiat, Comandamentul pentru Operații Speciale al SUA va renunța la aceste puști, la fel ca și la muniția de calibru .50 utilizate de aceste arme.
Industria aeronautică din Turcia a anunțat că prototipul avionului Kaan - primul avion de generația a 5-a construit de turci - a efectuat un nou zbor cu succes. E a doua oară când Kaan decolează.
Într-un interviu acordat pentru Defense Archives, directorul executiv al companiei canadiene Roshel Smart Armored Vehicles, a informat despre planurile privind desfășurarea producției de vehicule blindate Senator în Ucraina.
În urmă cu câteva zile, Polonia şi-a comunicat intențiile în ceea ce privește planurile de a produce tancurile coreene K2PL și este vorba despre mai mult de o sută de vehicule pe an, aproape la fel ca Abrams. Dacă și când acest lucru va fi pus în aplicare, Polonia va deveni un important producător de vehicule blindate la nivel european și va putea să livreze o parte dintre aceste vehiculele chiar și pentru export, de exemplu, în România.
Compania sud-coreeana Hanwha Aerospace și întreprinderea poloneză Huta Stalowa Wola au semnat un acord la sediul consorţiului Polskiej Grupy Zbrojeniowej (PGZ) privind cooperarea în domeniul mentenanţei obuzierelor autopropulsate K9 Thunder și al lansatoarelor de rachete Homar-K.
Recent, a devenit cunoscut faptul că Franța și Germania - după luni de neînțelegeri - au reușit să se pună de acord asupra modului în care își vor împărți activitatea în cadrul proiectului privind crearea unui tanc de luptă de ultimă generație în cadrul programului Main Ground Combat System (MGCS): luna trecută, șefii ministerelor apărării din cele două țări au semnat un acord privind împărțirea activității la nivel industrial.
Uniunea Europeană se confruntă încă cu o serioasă problemă în privința coeziunii.
În primul rând, UE nu are o armată europeană, dar fiecare dintre cele 27 de state membre are propriile forțe armate naționale și doar o parte din state membre au propria lor industrie de apărare.
În al doilea rând, există din ce în ce mai mulți indicatori că nici cele mai puternice state europene, Germania, Franța, Italia, Suedia, nu sunt pregătite deocamdată pentru un conflict prelungit cu Rusia