Compania americană Oshkosh Defense a discutat în exclusivitate cu DefenseRomania despre programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armata României.
Compania americană Oshkosh Defense a discutat în exclusivitate cu DefenseRomania despre programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armata României.
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Romarm a decis înlocuirea membrilor Consiliului de Administraţie, potrivit unui comunicat remis vineri de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.
Primul motor de rachete cu rază medie de acțiune, fabricat de Turcia, a doborât recordul mondial, atingând 1.342 newtoni putere de tracțiune cu diametrul său de doar 240 milimetri, a anunțat ministrul turc al industriei și tehnologiei.
În cadrul unui interviu acordat cotidianului Rossiyskaya Gazeta, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 15.04.2021, că reformele de bază implementate în Forțele Armate ale Federației Ruse au fost finalizate, fiind constituite grupări de trupe suficiente pe direcțiile strategice.
Imaginile surprinse din satelit asupra șantierului naval din Shanghai unde China construiește un nou portavion arată că tehnologia acestora în domeniul construcției navale a ajuns la un nivel superior.
Taiwanul și-a reconfirmat intenția de a crește numărul de tancuri de care dispun Forţele Armate, ca parte a unui amplu proces de modernizare a armatei, pe fondul tensiunii şi ameninţărilor de securitate care vin din partea Chinei.
Canada a anulat permisele de export către Turcia pentru tehnologia dronelor după ce ministrul de externe a declarat că există ”dovezi credibile” că tehnologia furnizată de Canada a fost utilizată de Azerbaidjan în conflictul din Nagorno-Karabakh.
”Turcia a reușit să fie una dintre puținele țări cu tehnologie de rachetă aer-aer”, a declarat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.
Administraţia preşedintelui american Joe Biden a informat Congresul că SUA vor vinde arme în valoare de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe Unite (EAU), inclusiv avioane F-35, drone şi alte echipamente militare, au anunţat surse parlamentare americane, citate marţi de Reuters.
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să trimită la Curtea Constituțională dosarul prin care Damen a contestat modul în care Curtea de Apel a închis dosarul prin care constructorul francez Naval Group și Șantierul Naval Constanța au fost declarați câștigători în iulie 2019 în programul „Corveta multifuncțională”.
Guvernul canadian a anunţat luni anularea vânzărilor de arme către Turcia, aliatul său din NATO, după ce o anchetă a concluzionat că tehnologia canadiană utilizată în drone a fost folosită de Azerbaidjan împotriva forţelor armene din Nagorno-Karabah, notează AFP.
Pe 11 aprilie, publicațiile italiene La Repubblica și Il Fatto au informat că Turcia a suspendat procesul de achiziționare a elicopterelor de la compania italiană Leonardo, după ce, în urmă cu trei zile, prim-ministrului italian Mario Draghi l-a numit “dictator” pe liderului turc Recep Tayyip Erdogan.
A fost inaugurată fabrica de asamblare a camioanelor Iveco pentru Armata României. Evenimentul a avut loc la Petrești, județul Dâmbovița, la el patricipând președinții Senatului și Camerei Deputaților, Anca Dragu, respectiv Ludovic Orban.
Programul de înzestrare cu autoturisme blindate și neblindate de tip ușor 4x4 pentru Armata României este cuprins în Carta Albă a Apărării. Însă nu există la nivel oficial foarte multe informații cu privire la acest proiect.
Producătorul american de elicoptere Sikorsky, o divizie a lui Lockheed Martin, a lansat un nou material video în care prezintă noi detalii despre elicopterul revoluționar Defiant X cu care vor să participe în competiția pentru programul Future Long Assault Aircraft (FLRAA) organizat de armata SUA.
Guvernul a alocat, cu titlul de investiție, în 2020 și 2021 pentru retehnologizarea fabricilor din industria de apărare de stat o sumă mică, dar unele companii întâmpină dificultăți și în absorbirea acestor fonduri. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care tehnica de luptă a MApN este învechită și necesită fie modernizări ample fie chiar să fie înlocuită.
Compania israeliană Elbit, care se ocupă cu programe de apărare din Israel, propune Armatei României drone Hermes 450. Deja în România, la Bacău, sunt produse componente pentru acest tip de dronă, însă compania israeliană vrea să mute întreaga producţie în ţară şi să implice şi alte companii precum IAR, Romaero sau Avioane Craiova, dacă MApN ar alege un astfel de contract. Amintim că ministrul Nicolae Ciucă, în cadrul audierilor din Parlament pentru aprobarea bugetului pentru 2021, a confirmat că anul acesta România va demara programul înzestrare cu drone.
Un coordonator al Diviziei de Planificare Strategică a Forțelor Armate Portugheze a declarat pentru publicaţia Janes că la nivelul armatei se analizează posibilitatea instalării mai multor sisteme active de protecție TROPHY pe tancurile Leopard 2A6.
Un bombardier strategic de tip B-52H nu a reușit să lanseze o rachetă hipersonică în cadrul unui test aștetat cu interes de SUA în această săptămână. Incidentul reprezintă un eșec în programul hipersonic, dar americanii văd partea bună a lucrurilor precizând că au de învățat din cele întâmplate.
Compania ucraineană Arey Engineering Group a prezentat prototipul unui nou vehicul de luptă pentru infanterie (IFV), botezat Babylon, care fost dezvoltat pe baza șasiului tancului principal de luptă T-64.
Armata SUA a anunțat săptămâna trecută că a acordat un contract în valoare de 49,9 milioane de dolari, pe o perioadă de cinci ani, companiei Barrett Firearms pentru a achiziționa aproximativ 2.800 de puști cu lunetă MK22 Multi-role Adaptive Design, cunoscute şi sub denumirea de Barrett MRAD.
Pierre Eric Pommellet, CEO Naval Group a oferit în cadrul unui interviu detalii despre viitorul portavion francez construit în cadrul programului PANG și despre noua fregată FDI.
Airbus și Dassault Aviation au ajuns la un acord în ceea ce privește construirea unei versiuni experimentale a avioanelor de vânătoare de nouă generație - parte a proiectul FCAS - pe care Franța, Germania şi Spania ar vrea să le achiziţioneze în viitor.
În timp ce proiectul pentru viitorului tanc principal de luptă franco-german (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System, MGCS) se află în faza de proiectare, Ministerul francez al Apărării a decis că este imperios necesar să extindă perioada de mentenanţă cu încă 10 ani pentru tancurilor sale Leclerc.
Țările europene oferă ajutor în cadrul unui proiect militar derulat de Taiwan care presupune construirea mai multor submarine, a declarat ieri ministerul taiwanez al apărării, precizând că Taipeiul nu primește asistență doar din partea Statelor Unite.
Marina americană a încheiat pe 19 martie un acord pentru cel de-al zecelea submarin din clasa Virginia, emițând o creştere de 2,4 miliarde de dolari a unui contract atribuit inițial în decembrie 2019.
După cum se știe, Finlanda este în căutarea unui înlocuitor pentru avionul multirol “F/A-18 Hornet”, în cadrul programului denumit HX (Hornet replacement), iar data de 30 aprilie reprezintă termenul pentru primirea ofertelor finale de la companiile interesate.
Germania a semnat, pe 22 februarie, un contract cu Israel pentru achiziționarea mai multor sisteme active de protecție TROPHY (APS) pentru tancurile Leopard 2A7.
Austal USA din Mobile, Alabama, a lansat noua navă USS Canberra (LCS 30) pe 30 martie.
Potrivit publicaţiei Israel Defense, Armata germană a comandat peste 600 de rachete ghidate şi 82 de lansatoare, ca parte unui contract ce valorează în jur de 88 de milioane de euro. Sistemele de rachete ghidate urmează să fie livrate, începând cu anul viitor, către unități ale infanteriei mecanizate.