Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul a testat noi rachete cu rază lungă de acțiune
18 iun 2020 / 13:01
Marina iraniană a efectuat joi dimineață mai multe teste cu rachete de croazieră cu rază lungă și scurtă, în Marea Oman și în zona de nord a Oceanului Indian.

Rachetele, fabricate indigen, au fost folosite într-un exercițiu militar în zona de nord a Oceanului Indian pentru a atinge ținte aflate la o distanță de 280 de kilometri, conform armatei iraniene, citată de agenția Tasnim.

În cadrul exercițiului, denumit "Ramadan Martyrs”, Marina a testat noi tipuri de rachete de croazieră cu rază scurtă și lungă fabricate de Ministerul Apărării din Iran.

Rachetele navale cu rază lungă de acțiune au atins țintele aflate la o distanță de 280 de kilometri, dar raza noilor rachete poate fi extinsă, mai spune Ministerul Apărării.

Conform sursei citate, o varietate de rachete au fost lansate simultan de la lansatoarele de pe coastă și de pe puntea navelor și au lovit cu succes țintele.

G Ad:

Exercițiul de joi a avut loc la 40 de zile după incidentul în care a fost implicată nava Konarak. Pe 10 mai, în cadrul unui exercițiu în largul coastelor Jask și Chabahar, din Marea Oman, 19 militari și-au pierdut viața și alți 15 au fost răniți, după ce o rachetă de croazieră a lovit nava.

Citește și: Raport ONU: Arme confiscate de SUA şi rachete folosite în atacuri împotriva Arabiei Saudite erau de "origine iraniană"

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro