Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Iranul a testat noi rachete cu rază lungă de acțiune
18 iun, 13:01
Marina iraniană a efectuat joi dimineață mai multe teste cu rachete de croazieră cu rază lungă și scurtă, în Marea Oman și în zona de nord a Oceanului Indian.

Rachetele, fabricate indigen, au fost folosite într-un exercițiu militar în zona de nord a Oceanului Indian pentru a atinge ținte aflate la o distanță de 280 de kilometri, conform armatei iraniene, citată de agenția Tasnim.

În cadrul exercițiului, denumit "Ramadan Martyrs”, Marina a testat noi tipuri de rachete de croazieră cu rază scurtă și lungă fabricate de Ministerul Apărării din Iran.

Rachetele navale cu rază lungă de acțiune au atins țintele aflate la o distanță de 280 de kilometri, dar raza noilor rachete poate fi extinsă, mai spune Ministerul Apărării.

Conform sursei citate, o varietate de rachete au fost lansate simultan de la lansatoarele de pe coastă și de pe puntea navelor și au lovit cu succes țintele.

Exercițiul de joi a avut loc la 40 de zile după incidentul în care a fost implicată nava Konarak. Pe 10 mai, în cadrul unui exercițiu în largul coastelor Jask și Chabahar, din Marea Oman, 19 militari și-au pierdut viața și alți 15 au fost răniți, după ce o rachetă de croazieră a lovit nava.

Citește și: Raport ONU: Arme confiscate de SUA şi rachete folosite în atacuri împotriva Arabiei Saudite erau de "origine iraniană"

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro