Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul anunţă arestarea unui opozant 'dirijat de serviciile de informaţii franceze'
14 oct 2019 / 17:08
Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat luni arestarea de către serviciul lor de informaţii a unui opozant care trăia în exil şi era 'dirijat', potrivit acestora, 'de serviciile de informaţii franceze', relatează AFP, anunță Agerpres.
Rouhollah Zam

Rouhollah Zam, în prezent încarcerat în Iran, a fost arestat în cursul unei 'operaţiuni elaborate şi profesioniste', afirmă armata ideologică a Republicii islamice, într-un comunicat, fără a preciza data şi locul arestării.

Zam, care ar fi trăit în Franţa în ultimii ani, a condus un canal pe Telegram, intitulat Amadnews şi închis de această platformă de mesagerie criptată în 2018 la cererea autorităţilor iraniene, care îl considerau 'contrarevoluţionar'.

Amadnews a fost acuzat de Teheran că a jucat un rol activ în mişcarea de contestare din iarna 2017-2018, calificată drept 'rebeliune'.

Deşi era 'dirijat de serviciile de informaţii franceze şi susţinut de cei din America şi de regimul sionist' (al Israelului), Zam a 'căzut într-o capcană' care i-a fost întinsă, indică acelaşi comunicat.

Agenţii însărcinaţi cu urmărirea lui şi-au îndeplinit misiunea 'cu ajutorul unor metode de informaţii moderne şi recurgând la tactici ingenioase'.

Potrivit comunicatului de la Teheran, a fost vorba despre 'o mare operaţiune, care arată înfrângerea serviciilor de informaţii ale inamicului şi dovedeşte că acestea sunt în urmă în comparaţie cu puterea serviciului de informaţii' al Gardienilor Revoluţiei.

Vezi și: Jurnalistă rusă, arestată în Iran pentru spionaj

Ştiri Recomandate

Coronavirus | MApN: O aeronavă cu combinezoane de protecţie din Coreea de Sud ajunge în ţară
Coronavirus | Elveţia mobilizează armata. Cea mai mare mobilizare de după Al Doilea Război Mondial
România, prima țară care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a UE
Ministrul Nelu Tătaru: Avem o discuţie pentru management militar la Deva
Două firme românești din industria de apărare au dezvoltat un prototip de scaner termic
Coronavirus | O întreagă garnizoană a Armatei Serbiei este infectată
Coronavirus | Comisia Europeană lucrează la o strategie de ieşire coordonată din izolare
Mişcarea Imperială Rusă, declarată organizaţie teroristă în Statele Unite