Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul se laudă că a depistat "echipe de spioni"
12 aug 2020 / 11:22
Serviciile de informații ale Iranului au desființat cinci echipe de spioni care lucrau pentru servicii de spionaj străin, a spus un oficial.

Un șef al Contraspionajului iranian a declarat că forțele de informații au identificat și arestat o serie de spioni afiliați serviciilor de spionaj ale hegemoniei. El a spus că spionii lucrau pentru CIA, Mossad și serviciile de spionaj ale mai multor țări europene. Ei foloseau metode complicate și diverse pentru a spiona proiectele nucleare, economice, militare și ale infrastructurii Iranului.

Oficialul a declarat că echipele ostile încercau acte de sabotaj asupra infrastructurilor țării, pentru a provoca o intensificare a sancțiunilor împotriva Iranului și să împiedice astfel Republica Islamică să dețină tehnologii și cunoștințe moderne și să afecteze relațiile dintre Iran și națiunile partenere, transmite portavocea Gărzilor Revoluționare Islamice, agenția Tasnim.

Acțiunile spionilor au fost zădărnicite cu vigilența forțelor de contrainformații iraniene, a mai spus oficialul.

În iulie, Iranul a executat un bărbat condamnat pentru spionaj în favoarea CIA și Mossad. Mahmoud Mousavi Majd a fost acuzat că a spionat pentru CIA și Mossad și le-a dat informații despre mișcările generalului Qassem Soleimani, care a fost ucis în Irak de SUA la începutul lunii Ianuarie.

Citește și: Doi iranieni, condamnaţi pentru spionaj în favoarea Israelului, Germaniei şi Marii Britanii

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro