Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Israelul ia măsuri preventive după moartea lui Soleimani
03 ian, 16:07
 Israelul a început vineri să ia măsuri preventive pentru a se proteja de posibile represalii iraniene după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un raid american în Irak, operaţiune considerată de premierul israelian Benjamin Netanyahu ca fiind deplin justificată, consemnează agenţiile AFP şi EFE.

,,Aşa cum Israelul are dreptul la legitimă apărare, Statele Unite au la rândul lor exact acelaşi drept'', a declarat Netanyahu la plecarea de pe aeroportul din Atena, după ce şi-a întrerupt vizita în Grecia ca urmare a situaţiei create după moartea lui Soleimani.

Acesta din urmă ''este responsabil de moartea unor cetăţeni americani şi a altor oameni nevinovaţi şi planifica noi atacuri'', a adăugat premierul israelian, apreciind că preşedintele Donald Trump a ''acţionat cu rapiditate, forţă şi fără ezitare''.

,,Israelul este alături de Statele Unite în lupta lor pentru pace, securitate şi pentru dreptul lor la legitimă apărare'', a asigurat el. Armata israeliană a anunţat că ''după o evaluare a situaţiei s-a decis închiderea muntelui Hermon (de pe înălţimile Golan n.red) pentru vizitatori''.

Aceasta este o primă măsură preventivă luată de Israel după atacul american cu dronă asupra aeroportului din Bagdad, soldat cu moartea generalului Qassem Soleimani, comandantul unităţii de elită Al-Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei.

Muntele Hermon a fost în trecut ţinta unor atacuri dinspre Siria şi se află de asemenea aproape de frontiera libaneză, scrie Agerpres.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Spionajul militar ucrainean: Rusia a trimis 20 de camioane cu muniție și mai multe vehicule blindate în Donbas
Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a a schimbat înaltul comandament al forţelor armate
Noi informații despre luptele de la frontieră dintre India și China. Militarii indieni au fost copleșiți numeric
Avioane neidentificate au atacat o bază libiană unde se aflau forțe ale Turciei. MiG-29 și Su-24, 'principalii suspecți'
Consilierul lui Rogozin, șeful Roscosmos, arestat şi acuzat de FSB de 'înaltă trădare' în beneficiul unui stat membru NATO (Video)
O expertă acuză SUA că a acționat 'ilegal' în operațiunea în care o dronă MQ-9 Reaper l-a asasinat pe generalul iranian Soleimani
Armata germană a solicitat aproape 2000 de rachete pentru sistemele MARS M270 MLRS
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro