Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul ia măsuri preventive după moartea lui Soleimani
03 ian, 16:07
 Israelul a început vineri să ia măsuri preventive pentru a se proteja de posibile represalii iraniene după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un raid american în Irak, operaţiune considerată de premierul israelian Benjamin Netanyahu ca fiind deplin justificată, consemnează agenţiile AFP şi EFE.

,,Aşa cum Israelul are dreptul la legitimă apărare, Statele Unite au la rândul lor exact acelaşi drept'', a declarat Netanyahu la plecarea de pe aeroportul din Atena, după ce şi-a întrerupt vizita în Grecia ca urmare a situaţiei create după moartea lui Soleimani.

Acesta din urmă ''este responsabil de moartea unor cetăţeni americani şi a altor oameni nevinovaţi şi planifica noi atacuri'', a adăugat premierul israelian, apreciind că preşedintele Donald Trump a ''acţionat cu rapiditate, forţă şi fără ezitare''.

,,Israelul este alături de Statele Unite în lupta lor pentru pace, securitate şi pentru dreptul lor la legitimă apărare'', a asigurat el. Armata israeliană a anunţat că ''după o evaluare a situaţiei s-a decis închiderea muntelui Hermon (de pe înălţimile Golan n.red) pentru vizitatori''.

Aceasta este o primă măsură preventivă luată de Israel după atacul american cu dronă asupra aeroportului din Bagdad, soldat cu moartea generalului Qassem Soleimani, comandantul unităţii de elită Al-Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei.

Muntele Hermon a fost în trecut ţinta unor atacuri dinspre Siria şi se află de asemenea aproape de frontiera libaneză, scrie Agerpres.

Ştiri Recomandate

Coronavirus | MApN: O aeronavă cu combinezoane de protecţie din Coreea de Sud ajunge în ţară
Coronavirus | Elveţia mobilizează armata. Cea mai mare mobilizare de după Al Doilea Război Mondial
România, prima țară care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a UE
Ministrul Nelu Tătaru: Avem o discuţie pentru management militar la Deva
Două firme românești din industria de apărare au dezvoltat un prototip de scaner termic
Coronavirus | O întreagă garnizoană a Armatei Serbiei este infectată
Coronavirus | Comisia Europeană lucrează la o strategie de ieşire coordonată din izolare
Mişcarea Imperială Rusă, declarată organizaţie teroristă în Statele Unite