Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Kiev: Armata ucraineană trebuie sa fie pregătită pentru o eliberare forţată a Donbasului
22 ian, 09:23
Armata ucraineană trebuie să fie pregătită pentru o eliberare forțată a Donbas, deoarece această posibilitate nu poate fi exclusă, a declarat într-un interviu Serhiy Kryvonos, secretar adjunct al Consiliului Național  de  Securitate și Apărare  al  Ucrainei  ( National  Security and Defence Council -  NSDC ) , pentru Radio Liberty.

„Opinia mea: Forțele armate ale Ucrainei trebuie să fie gata pentru o eliberare forţată a teritoriului Donbas, dacă se ia o astfel de decizie politică", a spus Kryvonos.

Întrebat dacă este posibil scenariul croat (prin forță a teritoriilor controlate de separatiști), el a răspuns afirmativ: „Forțele armate trebuie să fie gata pentru acest lucru". Măsura în care acest scenariu va fi posibil depinde de sprijinul partenerilor externi ai Ucrainei, a adăugat el, potrivit Uawire.org.

,,Pentru că, dacă Croația nu ar fi avut sprijin din partea țărilor NATO, scenariul croat nu s-ar fi produs niciodată", a explicat el.

În timpul destrămării Iugoslaviei, Republica Sârbă Krajina (RSK) și-a declarat independența față de Croația. În mai și august 1995, armata croată a restabilit controlul acestui teritoriu printr-o serie de operațiuni militare. Conform mai multor estimări, numărul civililor ucişi a fos de ordinul miilor, ca urmare a luptelor, iar zeci de mii de oameni au devenit refugiați.

Oficialul a remarcat că o recapturare puternică ar fi posibilă numai după ce au fost luate o serie de măsuri pentru a împiedica Rusia să sprijine separatiștii din Donbas. Acestea includ o intensificare a sancțiunilor împotriva Moscovei, crearea unui sistem de apărare fiabil, consolidarea armatei și pregătirea pentru acțiuni ofensive active.

„Atunci, după ce sancțiunile au fost intensificate și Rusia a slăbit, trebuie să înțelegem că avem opțiunea de a ne elibera teritoriul prin forță, dacă Rusia nu va face nimic pentru ai sprijini pe separatişti", a explicat el.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro