Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Libia şi Qatar au semnat un acord de cooperare în domeniul securităţii
26 oct 2020 / 22:32
Libia şi Qatar, care au strâns legăturile în ultimul timp, au semnat luni la Doha un acord de cooperare în domeniul securităţii, al cărui conţinut nu a fost dezvăluit, a relatat agenţia oficială de presă a Qatarului, QNA, potrivit AFP.

Intrată în haos după căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia este divizată între două puteri rivale: Guvernul de uniune naţională (GNA, recunoscut de ONU şi cu sediul la Tripoli) condus de Fayez Serraj, şi autorităţile din est aliate cu mareşalul Khalifa Haftar.

Qatarul şi aliatul său regional Turcia sprijină GNA, în timp ce forţele din est conduse de mareşalul Haftar sunt susţinute de Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Rusia.

Haftar a condamnat imediat acordul de la Doha, semnat în prezenţa ministrului de interne al GNA, Fathi Bashagha, şi a omologului său din Qatar, şeicul Khaled bin Khalifa bin Abdel Aziz Al-Thani. Acordul vizează 'ameliorarea cooperării în sectorul de securitate', a adăugat QNA, transmite Agerpres.

Semnarea acordului intervine la trei zile după anunţarea de către ONU, la Geneva, a unei încetări 'permanente' a focului între cele două tabere rivale din Libia.

Acordul este menit să aşeze Libia pe calea unei soluţii politice, dar punerea sa în aplicare se anunţă complexă, dată fiind multitudinea de grupări armate şi de susţineri externe pentru părţile rivale.

Citește și: Acord istoric de încetare permanentă a focului în Libia. România salută anunțul

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro