Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Președintele Republicii Belarus îi invită pe liderii țărilor din fosta URSS la parada militară de 9 mai
05 mai, 18:55
Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, i-a invitat pe șefii de stat din spațiul ex-sovietic la parada militară care va avea loc pe 9 mai, la Minsk, pentru a comemora 75 de ani de la victoria URSS împotriva Germaniei naziste.

Potrivit agenției RBC, citată de rador, liderul de la Minsk a lansat o astfel de invitație în timpul unei întâlniri cu reprezentanți ai presei, potrivit Radio Chişinău.

,,Invit public șefii de stat, măcar din fosta Uniune (URSS - n.red), să vină la Minsk. Ar fi corect să ne strângem la Minsk. [Belarus] este o republică ce a fost ștersă de pe față pământului, a fost prima lovită. Este cea mai afectată republică - un monument viu al războiului" - a declarat Lukașenko.

Preşedintele Lukaşenko, adesea considerat ultimul dictator al Europei, a declarat înainte că parada nu va fi anulată indiferent de situaţie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat planurile sale, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu "posibile efecte negative ale unui eveniment cu o participare atât de mare". Este de aşteptat ca mai ales persoane în vârstă să participe, iar evenimentul este periculos pentru ele, a subliniat un reprezentant al OMS la Minsk.

Lukaşenko a calificat în repetate rânduri pandemia drept "psihoză", chiar dacă numărul de contaminări a început să crească în mod accentuat în această ţară din estul Europei. Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, peste 18,350 de oameni au fost contaminaţi în Belarus, precizează Agerpres.

La Moscova, marea paradă cu mii de participanţi şi oaspeţi de rang înalt, menită să celebreze 75 de ani de la victoria Uniunii Sovietice împotriva Germaniei fasciste, a fost amânată pe termen nedefinit, însă va avea loc un show aviatic.

Rusia a raportat până acum peste 155.000 de cazuri de contaminare, însă experţii cred că există un număr mare de cazuri ce nu au fost raportate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

China a trimis avioane în strâmtoarea Taiwan, acestea fiind urmărite de sisteme antiaeriene ale Taiwanului
Federația Rusă a testat un sistem automatizat de tragere pentru complexele Iskander și Tornado-S
Rusia avertizează că va percepe orice rachetă trasă asupra sa ca fiind una nucleară
Avioane israeliene au bombardat obiective Hamas din Fâșia Gaza
Proteste în marile orașe din Belarus după ce Alexandr Lukașenko a fost dat câștigător în urma exit-poll
Magnatul mass-media Jimmy Lai din Hong Kong, arestat în baza noii legislaţii privind securitatea naţională
Ruşii ar vrea, dar Su-57 e departe de a fi pregătit pentru luptă
Grupul de luptă condus de portavionul USS Dwight D. Eisenhower s-a întors la bază după șapte luni de misiune
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro