Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Majoritatea navelor din statele membre NATO participante la exercițiile din Marea Neagră au părăsit regiunea
21 iul, 21:44
Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 21.07.2021, fregata italiană ITS Virginio Fasan și nava de patrulare turcească TVG Barbaros au tranzitat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

Cele două nave de luptă, care fac parte din Gruparea navală permanentă 2 a NATO (SNMG-2), au intrat împreună în Marea Neagră, pe 01.07.2021, și au participat la exercițiile Sea Breeze-2021 (28 iunie - 10 iulie) și Breeze-2021 (11-19 iulie), organizate de Ucraina și Bulgaria.

Astfel, în prezent, în acvatoriul Mării Negre se mai află doar una dintre navele NATO participante la cele două exerciții. Este vorba despre nava de patrulare Rayo a Forțelor Navale ale Spaniei, care a intrat mai târziu în Marea Neagră, respectiv pe 07.07.2021.

Pe 18 iulie, a ieșit din Marea Neagră nava grecească purtătoare de rachete Daniolos, prezentă în regiune din 10.07.2021. Cu o zi înainte, pe 17 iulie, a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Mediterane și nava de patrulare HMS Trent din cadrul Forțelor Navale ale Marii Britanii.

Pe 16.07.2021, au ieșit din Marea Neagră cele două nave americane participante la exerciții, respectiv distrugătorul USS Ross și nava expediționară de transport USNS Yuma.  

G Ad:

Anterior, pe 02.07.2021, din Marea Neagră ieșiseră și cele două nave aparținând grupării de atac a portavionului britanic HMS Queen Elizabeth. Este vorba despre distrugătorul britanic HMS Defender și fregata olandeză HNLMS Evertsen.

Astfel, în perioada următoare, situația de securitate din Marea Neagră ar trebui să se normalizeze, iar activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate de Flota rusă din Marea Neagră să scadă în intensitate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
China admite că relația sa cu SUA este în „impas” iar cele două puteri se confruntă cu „dificultăţi serioase”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro