Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marina ucraineană va primi drone Bayraktar TB2 din Turcia
28 ian, 14:48
Anul acesta, Marina ucraineană va primi un set de vehicule aeriene fără pilot (UAV) Bayraktar Tactical Block 2 (TB2) fabricate în Turcia, cu capacități îmbunătățite.

Comandantul marinei ucrainene, contraamiralul Oleksiy Neizhpapa a făcut această precizare în cadrul unei întâlniri oficiale la Odesa cu reprezentanții companiei turce Baykar Makina, pe 26 ianuarie, relatează Marina ucraineană pe pagina sa de Facebook, potrivit publicației Ukriform.net.

Oleksiy Neizhpapa a precizat că, în acest an, marina ucraineană va primi un complex de vehicule aeriene fără pilot cu capacități îmbunătățite. Aceste drone ar urma să fie folosite de Marina ucraineana în misiuni desfăşurate atât pe mare, cât şi pe uscat.

Contraamiralul Oleksiy Neizhpapa a mulțumit partenerilor turci pentru cooperare, dialog constructiv privind dezvoltarea unei poziții comune și soluționarea problemelor în cadrul acestui proiect.

În octombrie 2020, ministrul ucrainean al apărării, Andrii Taran, și președintele Industriilor de Apărare ale Republicii Turcia, İsmail Demir, au semnat un Memorandum de Intenție privind proiectele din domeniul industriei de apărare. Documentul prezintă intențiile părților de a lansa și implementa proiecte comune pentru construcția de nave de război, aeronave fără pilot (UAV) și toate tipurile de motoare cu turbină.

De asemenea, ministrul Taran și omologul turc, Hulusi Akar, au semnat un acord-cadru în domeniul militar, între guvernele celor două țări. Acordul creează o bază legală pentru extinderea și aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul apărării. Documentul definește domeniile și principiile de cooperare, regimul de securitate și procedura de schimb privind informațiile clasificate, reglementarea activității specialiștilor detașați de fiecare parte, compensarea eventualelor daune, soluționarea litigiilor etc.

 

Ucraina comandă corvete şi drone din Turcia pentru Marina Militară ucraineană

 

Ministerul ucrainean al Apărării a comandat, la 15 decembrie 2020, din Turcia corvete și vehicule aeriene de luptă fără pilot (UCAV), fabricate de industria turcă de apărare. Atât dronele, cât şi corvetele au fost achiziționate pentru ca Forţele Navale Ucrainene să poată spori securitatea în regiunile Mării Negre și Azov.

Pentru a ajuta la îmbunătățirea capacităților forțelor sale navale, Ucraina ar putea cumpăra corvete construire de industria turca de apărare, în baza proiectului MILGEM. Ucraina lucrează, din anul 2014, la un amplu program de înzestrare militară care presupune, printre altele, şi îmbunătăţirea capacităţilor Forţelor Navale, în contextul tensiunii pe care le are cu Rusia, atât în Marea Neagră, cât și Marea Azov. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite. Administraţia Biden aprobă acordul încheiat de Trump
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro