Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serbia cumpără vehicule de luptă Lazar 3 și își propune să găsească și clienți externi
24 Martie, 12:07
Pe 20 martie 2021, Ministerul Apărării din Serbia a anunțat semnarea unui contract cu compania Yugoimport pentru achiziționarea de vehicule de luptă Lazar 3 8x8.
Vehicul Lazar 3 8x8  Sursa foto: Twitter

Contractul de achiziție ”Lazar 3” a fost semnat de colonelul Aleksandar Cakic de la Departamentul de Achiziții din Ministerul Apărării și de directorul Yugoimport-SDPR, Aleksandar Lijakovic, transmite Army Recognition.

Serbia continuă astfel să-și modernizeze forțele armate și dorește să dezvolte noi echipamente militare atât pentru nevoile sale, dar și pentru piața internațională. Recent, armata sârbă a achiziționat vehicule blindate Milosh 4x4 și tancuri T-72B1MS din Rusia.

De precizat că până în prezent Turkmenistanul a comandat 24 de vehicule de luptă pentru infanterie Lazar 3.

În ianuarie 2019, Ministerul Apărării sârb a anunțat livrarea primului vehicul blindat Lazar 3 8x8 către armata sârbă. Vehiculul a fost prezentat în timpul expoziției IDEX din februarie 2017.

G Ad:

Vehiculul are un echipaj format din trei persoane: șofer, comandant și tunar, iar 9 soldați pot fi transportați în spatele vehiculului. Trupele pot intra sau ieși din vehicul printr-o rampă acționată hidraulic situată în partea din spate.

Lazar 3 oferă protecție balistică până la nivelul 3 STANAG 45698, împotriva armelor de calibru 7,62 și niveluri de protecție anti-mină 3A și 3B STANAG 4569.

Versiunea de comandă a luptei este echipată cu o mitralieră M15 controlată de la distanță de calibru 12,7 mm. Turela este echipată cu un sistem electro-optic, cameră video și termică și telemetru laser.

2. -imagine fara descriere- (vehicul-lazar-3-8x8-serbia_46944100.png)

Versiunea IFV (Infantry Fighting Vehicle) este echipată cu o turelă cu un tun M86 de calibru 30 mm și o mitralieră coaxială de 7,62 mm montată pe partea dreaptă a turelei. În plus, pe turelă pot fi montate lansatoare de rachete ghidate antitanc

Lazar este echipat cu un motor care dezvoltă 500 CP și poate circula cu o viteză maximă de 110 km/h.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro