Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ministerul francez de Externe avea informaţii din decembrie cu privire la apariţia COVID-19
06 mai, 21:40
Franţa a fost informată abia pe 31 decembrie cu privire la apariţia noului coronavirus în China, a precizat miercuri Ministerul Afacerilor Externe, infirmând că ambasadorul francez la Beijing l-a alertat în persoană pe preşedintele Emmanuel Macron, relatează AFP.

 Potrivit săptămânalului satiric Le Canard Enchaîné apărut miercuri, MAE francez şi Palatul Elysée au primit "în decembrie" informaţii "alarmante de care nu au ţinut cont".

,,Ambasadorul Franţei la Beijing, Laurent Bili, venea să-i avertizeze pe Jean-Yves Le Drian şi Emmanuel Macron că un virus periculos era semnalat la Wuhan", mai scrie Le Canard Enchaîné.

Informaţia a ajuns la Quai d'Orsay prin intermediul consulului Franţei la Wuhan şi în niciun caz preşedintele nu a fost anunţat direct, potrivit MAE francez.

,,Imediat ce autorităţile de la Wuhan au anunţat (cu privire la) noua pneumopatie pe 31 decembrie 2019, consulul general de la Wuhan a alertat, în aceeaşi zi, Centrul de criză şi de susţinere a ministerului şi ambasada" de la Beijing, a precizat MAE francez, potrivt Agerpres.

,,Mai multe actualizări ale recomandărilor pentru călători au fost făcute de la începutul lui ianuarie", pe baza informaţiilor transmise de consulatul de la Wuhan, a adăugat MAE.

Autorităţile chineze au anunţat pe 5 ianuarie 59 de persoane contaminate, dintre care şapte într-o stare gravă, a mai precizat MAE francez, observând că bilanţul era atunci departe de a fi alarmant.

Ambasada, consulatul şi ministerul de la Paris au avut de atunci schimburi regulate privind evoluţia situaţiei sanitare de la Wuhan, mai notează sursa citată. Pe 23 ianuarie, China a anunţat 614 cazuri de contaminare, printre care 17 decese, şi a anunţat plasarea Wuhan în carantină.

,,Odată cu închiderea generalizată a oraşului Wuhan pe 23 ianuarie 2020, operaţiunile de repatriere a cetăţenilor francezi au fost organizate în termene foarte rapide, începând de la 30 ianuarie", subliniază ministerul.

Peste 300 de persoane au fost atunci repatriate în Franţa cu diferite zboruri şi plasate în izolare în centre de vacanţă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro