Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mișcare neașteptată în Congresul american. O parte din democrați au votat creșterea bugetului pentru apărare cu 24 miliarde dolari
02 sep, 12:13
Comitetul pentru Servicii Armate al Camerei a aprobat un plan republican de a adăuga 24 de miliarde dolari, la ceea ce a cerut președintele Joe Biden pentru bugetul apărării pe 2022, facilitând calea cheltuielilor pentru nave suplimentare, avioane și vehicule terestre, informează publicația Defense News.
M1 Abrams, în timpul unui transport aerian. Sursă foto: US Air Force

Cererea de buget a lui Biden este inadecvată pentru a descuraja Rusia și China, a precizat Mike Rogers, șeful republicanilor din Comitet. Un număr de 14 democrați s-au alăturat republicanilor pentru măsura de 23,9 miliarde de dolari, votul final fiind de 42 - 17.

Acest succes republican vine după ce Comitetul Senatului pentru Servicii Armate, având sprijin bipartizan a avansat, în iulie, o propunere de creștere cu 25 miliarde de dolari.

 

Bugetul SUA pentru apărare, pe anul 2022,  ar putea ajunge la 740 miliarde de dolari

 

G Ad:

Dacă va fi aprobat, bugetul pentru apărare pe 2022 va ajunge la 740 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă un nivel record.

În votul final din Cameră este de așteptat ca planul să fie susținut de toți republicanii și respins de democrații progresiști, apreciază publicația Defense News.

Măsura ar aduce fonduri suplimentare  de 5,2 miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltare, în timp ce 9,8 miliarde dolari ar merge către achiziția de armamente, axându-se pe articolele din listele de priorități nefinanțate ale serviciilor armate.

Cea mai mare parte a cheltuielilor pentru achiziții se îndreaptă către Forțele Navale, menținându-se în activitate trei crucișătoare, pe care Marina le propusese pentru retragere, cumpărându-se un alt distrugător din clasa Arleigh Burke, o navă amfibie de asalt și un al treilea submarin de clasa Virginia.

Președintele Comitetului, democratul Adam Smith, s-a opus suplimentării bugetului apărării, argumentând că vrea să ia presiunea de pe Pentagon, care intenționează să elimine tehnica depășită. Dar opoziția cea mai vocală a venit de la progresiști, care au susținut că o creștere a   cheltuielilor pentru apărare este în conflict cu prioritățile democratice și că sfârșitul războiului din Afganistan ar trebui să producă economii care să fie folosite în problemele interne.

Vicepreședintele Comitetului, Elaine Luria, a fost primul democrat care a anunțat sprijinul, invocând atât necesitatea stabilizării bazei industriale a construcțiilor navale, cât și nevoia de  de a se opune Chinei, fiind urmată în cadrul ședinței de alți democrați centriști.

„Conducerea Departamentului Apărării și-a exprimat o nevoie de finanțare care depășește cererea de buget a președintelui”, a declarat și deputatul democrat Anthony Brown [colonel în retragere din US Amy]. „Luna trecută am călătorit în [teatrul Comandamentului Indo-Pacific]. Cred că amenințarea este reală. Avantajul nostru calitativ este în pericol. Adversarii noștri - China, Rusia - creează dileme și amenințări.”

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Viktor Orban l-a felicitat pe premierul Ciucă. Budapesta spune că în pofida provocărilor, România și Ungaria au menținut cooperarea
Contacte între România și Egipt pentru armament și tehnică militară. Industria românească va fi prezentă la Cairo cu un stand național
NATO avertizează Rusia să evite o nouă aventură militară în Ucraina. Soltenberg: Trebuie să fie clar că vor exista consecințe
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro