Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Momentul în care generalul rus Gladkikh este ucis în Siria (Video)
25 aug 2020 / 20:58
La sfârşitul săptămânii trecute, pe platformele de socializare, au fost publicate mai multe materiale video cu momentul în care general- maiorul Vyacheslav Gladkikh, din cadrul forțelor ruse dislocate în Siria, a fost ucis cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Amintim că, un general rus a fost ucis şi alţi trei militari au fost răniţi marţea trecută în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat în apropierea câmpului petrolier At-Taym, la sud de Deir EzZor, în estul Siriei.

,,La 18 august, un dispozitiv exploziv improvizat a explodat în timp ce convoiul rus revenea dintr-o acţiune umanitară, la 15 km de oraşul Deir Ezzor', preciza, la momentul respectiv, agenţiile ruse de presă, citând un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

G Ad:

După cum se poate observa şi în materialul video, dispozitivul exploziv improvizat, amplasat pe marginea drumului, a explodat foarte aproape de un convoi al patrulei militare ruse, după ce unul dintre militari a călcat pe acesta.

În urma declanşării dispozitivului exploziv, general-maiorul Vyacheslav Vladimirovich Gladkikh a supraviețuit inițial exploziei – însă gravitatea rănilor i-au provocat decesul la scurt timp de la primirea primului-ajutor –  iar alţi trei militari ruşi au fost răniţi în urma deflagraţiei.

Ministerul rus al Apărării nu a oferit nici până la această oră mai multe detalii

Un analist militar sirian a declarat că șapte militari ai Forţelor Militare Siriene, loiale regimului Assad, au fost uciși, inclusiv un comandant. Nicio grupare teroristă sau forţă paramilitară din această regiune nu și-a asumat responsabilitatea pentru acest incident, dar jihadiştii din gruparea Statul Islamic și-au intensificat atacurile asupra unităților pro-Assad în ultimele săptămâni.

Mai multe mii de soldaţi ruşi sunt desfăşuraţi în Siria în sprijinul armatei preşedintelui Bashar al-Assad

Intervenţia militară rusă, declanşată în septembrie 2015, a schimbat cursul războiului şi a permis Damascului să obţină victorii decisive, câştigând terenul pe care îl pierduse în faţa rebelilor şi jihadiştilor din gruparea Statul Islamic.

Kremlinul a recunoscut moartea a peste 120 de militari rusești în Siria de la începutul intervenției militare din septembrie 2015, pentru a ajuta regimul Assad să se menţină la putere. Cu toate acestea, decesele mercenarilor ruși, membrii ai companiei militare private (PMC) Wagner Group, nu sunt incluse în acest număr şi nu au fost recunoscute în mod oficial.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
Pentagonul spune că orice răspuns al SUA la acțiunile Rusiei în legătură cu Ucraina ar putea fi unul internațional comun
Cibotarul: R. Moldova să nu uite de amenințarea militară directă a trupelor străine. Forțele din Transnistria, comparabile cu Armata Națională
Jandarmeria Română își cere scuze public și demarează o anchetă după defilarea controversată de la Cluj-Napoca (Video)
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro