Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mult lăudatele submarine ruseşti nu dispun de protecție eficientă antitorpilă 
11 mai, 13:19
Submarinele rusești, inclusiv cele de ultim ă genera ți e, nu vor dispune prea curând de o protecție eficientă antitorpilă, o vulnerabilitate critică pentru capacitatea de luptă a acestora. Această informaţie a fost dezvăluită de expertul şi analistul militar Maksim Klimov, redactorul-șef al publicației ”Dezbateri militare”, după analizarea interviului acordat de Konstantin Drobot, designer-șef al proiectului Paket-E / NK antitorpil ă , ziarului rusesc Izvestia, susţine publicaţia Uawire.org.

Expertul şi analistul militar Maksim Klimov își bazează concluziile pe exemplul modelului K-560 "Severodvinsk", submarinul principal al proiectului 885 "Yasen". Submarinul Severodvinsk a intrat în dotarea Flotei Nordice a Rusiei în 2014, dar încă nu are un sistem de apărare antitorpilă. Klimov consideră că acest lucru este confirmat şi de declaraţiile lui Konstantin Drobot Drobot, că nu a fost încă creată o versiune submarină a sistemului Paket-E / NK.

,,În acest caz, submarinele noastre nu au o protecție eficientă antitorpilă pasivă", remarcă Klimov, referindu-se în mod specific la contramăsurile sonare care sunt eficiente împotriva torpilelor moderne.

,,Atât navele proiectului Yasen, cât și submarinele nucleare ale proiectului 955 Borei nu au o protecție elementară împotriva torpilelor", continuă el. 

,,Militarii și producătorii sunt pe deplin conștienți de acest lucru. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că, dacă situația reală ar fi fost raportată comandantului suprem (în conformitate cu constituția Rusiei, această poziție este deținută de președinte), problema ar fi rezolvată într-un an, cel mult două", crede Maksim Klimov.

Submarinele din clasa Yasen și Borei sunt de generatia a patra și a cincia, acestea din urmă fiind încă în faza de dezvoltare. În prezent, Rusia construiește doar un singur submarin din clasa Yasen, "Severodvinsk". Cele trei submarine de clasă Borei aflate deja în dotarea Forţelor Navale Ruseşti, au fost numite "Yuriy Dolgoruky", "Alexander Nevsky" și "Vladimir Monomakh". Submarinele din clasa Borei formează componenta maritimă a triadei nucleare a Rusiei.

Ştiri Recomandate

Velier ucrainean cu cinci persoane la bord, remorcat până în Portul Constanţa
Israelul, atacat din nou. Rachete lansate din Fâșia Gaza
Ameninţări Hezbollah: Benjamin Netanyahu susţine că 'nu este impresionat'
Avioanele de luptă ale Israelului au lovit Fâșia Gaza
Serviciul German de Informații Externe (BND), scapă de ancheta justiţiei din Austria
Rusia ar urma să aibă o bază navală în Venezuela
Tensiunile din Kashmir. India şi-ar putea revizui doctrina de a nu recurge prima la arma nucleară
Preşedintele Letoniei: Germania trebuie să joace un rol mai important în problemele globale