Nava amiral a Flotei ruse din Marea Neagră, crucișătorul purtător de rachete Moscova, a ieșit pe mare pentru exerciții
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 02.09.2020, crucișătorul purtător de rachete Moscova a ieșit pe mare, după încheierea reparațiilor planificate, pentru îndeplinirea de misiuni speciale de curs.
În cadrul misiunilor denumite “navigația și ducerea luptei de către o singură navă”, echipajul va executa un complex de exerciții navale și va desfășura activități de întărire a coeziunii dintre marinari. Îndeplinirea elementelor de curs va fi efectuată în poligoane maritime de pregătire pentru luptă, în acvatoriul Mării Negre.
Pe timpul activităților practice, echipajul crucișătorului Moscova va îndeplini misiuni de apărare antiaeriană, cu executarea de trageri de luptă, de întrebuințare a mijloacelor de război electronic, de luptă pentru vitalitatea navei, precum și de asigurare a pazei în timpul traversării mării și staționării la ancoră.
Una dintre etapele exercițiilor va fi reprezentată de îndeplinirea algoritmilor de acțiune ai echipajului navei pentru întrebuințarea complexului principal de rachete de la bord.
După finalizarea elementelor de instrucție, echipajul crucișătorului va desfășura pregătiri pentru participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.
Comentariul autorului: Nava amiral a FRMN, crucișătorul purtător de rachete Moscova, a redevenit operațională după aproximativ patru ani de reparații și staționare la dană.
Crucișătorul aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață - Sevastopol și, în prezent, este singura navă de rang I din compunerea FRMN.
Echipajul navei îndeplinește misiuni de curs de tip K-2 pe mare. Probabil, anterior, marinarii au îndeplinit misiuni de curs K-1 (pregătirea pentru luptă și marș) în punctul de dislocare permanentă.
Deși inițial era planificată deplasarea crucișătorului în Marea Mediterană, din cauza prelungirii activităților de reparații, nava urmează să participle la exercițiul strategic Caucaz-2020 din Marea Neagră. Este posibil ca, ulterior, crucișătorul să îndeplinească și misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.
În perioada septembrie 2015 - ianuarie 2016, crucișătorul Moscova a condus gruparea din Marea Mediterană în faza inițială a operației declanșate în Siria, asigurând cu mijloacele sale de apărare antiaeriană apărarea bazelor militare ruse de la Hmeimim și Tartus.
Crucișătorul Moscova este prima navă Proiect 1164 din clasa Atlant. Aceasta a fost construită în anul 1982 la Șantierul Naval 61 Kommunara din Nikolaev, sub denumirea de Slava. După scoaterea din înzestrare a crucișătorului antisubmarin Moscova, Proiect 1123, nava a preluat denumirea acestuia și a devenit nava amiral a FRMN.
Deplasamentul navei este de 11.490 de tone, lungimea de 186 de metri, viteza de 32 de noduri, autonomia de 30 de zile, iar echipajul este format din 500 de persoane. Particularitatea dotării crucișătorului constă în 16 instalații de lansare pentru rachetele antinavă ale complexului P-1000 Vulkan, cu o bătaie de 550 de kilometri. În înzestrarea navei se mai află o instalație de artilerie AK-130, torpile calibru 533 de milimetri și un elicopter Ka-27.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News