Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Navantia a lansat la apă a patra corvetă fabricată pentru Marina Regală Saudită
26 iul, 14:45
Compania Navantia a lansat, azi, la apă cea de a patra corvetă, din clasa Al Jubail (Avante 2200), fabricată pentru Marina Regală Saudită. 
Cea de a patra corvetă pentru Marina Regală Saudită, HMS Jazan, a fost lansată la apă  Sursa foto: Navantia

La eveniment a participat comandantul Forțelor Navale Regale Saudite, viceamiralul Fahad Bin Abdullah Al-Ghofaily, șeful de stat major al marinei spaniole, amiralul Antonio Martorell Lacave, președintele Navantia, Ricardo Domínguez și alți oficiali, transmite Naval News.

Excelența Sa Comandantul Forțelor Navale Regale din Arabia Saudită a subliniat importanța proiectului AL-SARAWAT (Avante 2200) ca unul dintre programele majore de modernizare cu nave de ultimă generație aliniate cu viziunea strategică a Regatului 2030.

Acesta a subliniat că lansarea la apă a corvetei HMS JAZAN, a patra corvetă în doar un an, este o realizare semnificativă care demonstrează angajamentul Navantia pentru menținerea programului de livrare. În această notă, comandantul Forțelor Navale Regale din Arabia Saudită a mai subliniat că succesul proiectelor ALSARAWAT va stabili o bază solidă pentru parteneriatul strategic cu Navantia.

Vice-amiralul Fahad Al-Ghofaily și-a exprimat recunoștința și aprecierea față de amiralul Antonio Martorell Lacave, șeful Statului Major al Marinei spaniole pentru sprijinul semnificativ și cooperarea pe care Marina spaniolă a acordat-o proiectului Al SARAWAT.

G Ad:

 

Date tehnice

 

Corveta din clasa Al Jubail (Avante 2200) are o lungime de 104 metri, o lățime de 14 metri și va putea găzdui 102 persoane (echipaj și personal suplimentar). Poate atinge o viteză maximă de 27 de noduri și o autonomie de 21 de zile.

Aceste corvetele sunt cea mai recentă generație de nave de luptă de la Navantia și sunt echipate cu echipamente moderne cum ar fi sistemul de luptă CATIZ, sistemul de control al focului DORNA, sistemul integrat de comunicații externe și interne NAVCOMS/HERMESYS, sistemul de navigație MINERVA sau platforma de gestionare a navei COMPLEX-SIMPLEX. La toate acestea se adaugă sistemele de luptă fabricate de Navantia sub licență, cum ar fi tunul principal Leonardo SUPER RAPID de calibru 76 mm, sistemul de apărare antiaeriană de la Rheinmetall, MILLENNIUM 35 mm, motoarele de propulsie MTU și generatoarele diesel.

Contractul include suport pentru cinci ani și furnizarea de diverse servicii, cum ar fi suport logistic integrat, instruire operațională și de întreținere, toate la baza navală RNSF Jeddah.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Boeing dezvăluie noul concept de rachete aer-aer cu rază lungă. LRAAM nu va concura cu alte rachete americane
Ministerul apărării din Lituania recomandă consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Controversă privind sistemul Iron Dome din Israel. Dispută politică majoră între democrați în SUA privind finanțarea
Volodimir Zelenski promite un ''răspuns puternic'' după tentativa de asasinare a consilierului său
Criza submarinelor franco-australiene | Premierul danez îl apără pe Joe Biden în faţa criticilor europenilor
Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu și scafandri militari români se vor asigura că embargoul de arme impus Libiei e respectat
Arquus vrea ca România să devină „a doua casă”. Blindatele Sherpa 4x4 pe care ni le propun francezii ar putea fi construite aici
DISCURSUL președintelui Iohannis la ONU (Video) | Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro