Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nave de luptă ale flotei ruse au desfășurat exerciții antisubmarin în acvatoriul Mării Negre
18 mai, 14:16
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 18.05.2021, nave de luptă ale flotei au desfășurat activități de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului convențional.

“O grupare navală de căutare și asalt a FRMN, formată din crucișătorul purtător de rachete Moscova și fregata Amiral Grigorovici, a îndeplinit misiuni pe mare de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția RIA Novosti.

Exercițiul a fost executat în acvatoriul Mării Negre, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN.

“În timpul exercițiului, echipajele navelor și-au îndeplinit misiunile încredințate de căutare și escortare a unui submarin și, de asemenea, au executat un complex de activități navale de întrebuințare practică a armamentului de torpile și a instalațiilor de bombe reactive”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

În același timp, echipajele navelor de luptă au executat și trageri de artilerie asupra unor machete de mine plutitoare și au desfășurat activități comune de întrebuințare a armamentului de rachete pentru distrugerea grupărilor navale și a obiectivelor terestre.

G Ad:

Comentariul autorului: Flota rusă continuă să mențină o prezență navală semnificativă în acvatoriul Mării Negre și să desfășoare activități importante de pregătire pentru luptă, în contextul situației de securitate tensionate din regiune.

Trebuie remarcat faptul că fregata Amiral Grigorovici și submarinul Kolpino sunt platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, iar crucișătorul Moscova are în înzestrare puternicul complex de rachete antinavă Vulkan.

Probabil că, pe lângă pregătirea echipajelor, activitățile de pregătire pentru luptă vizează și descurajarea unor acțiuni de amploare ale forțelor din țările membre NATO sau din statele neriverane.

În prezent, în Marea Neagră se află numai nava de patrulare britanică Trent, care participă la activități comune cu forțe și mijloace ale Forțelor Navale ale Ucrainei.

Deși s-a anunțat că, în cursul lunii mai, în acvatoriul Mării Negre vor intra două nave de luptă britanice (un distrugător și o fregată) și o navă olandeză (fregată), deocamdată nu există informații referitoare la pregătirea unei astfel de misiuni.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro