Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nave de război ale Iranului au ajuns în Indonezia, la Jakarta
25 feb, 15:08
Nave de război din cadrul Flotilei 66 a Iranului au ajuns în capitala indoneziană Jakarta, ca parte a eforturilor de a stimula relațiile militare dintre cele două țări, transmite agenția iraniană Tasnim.

Potrivit biroului de presă al Marinei Iraniene, comandantul flotilei navelor de război, căpitanul Ehsan Nasiri a declarat că flota de luptă și de antrenament a ancorat la Jakarta după 25 de zile de navigare în apele internaționale. El a mai spus că flota este programată să rămână în Jakarta timp de trei zile, timp în care iranienii se vor întâlni cu înalți comandanți militari ai Indoneziei.

Flota iraniană intenționează să participe și la unele competiții sportive cu personalul Marinei Indoneziene. Luna trecută, flotilla a efectuat antrenamente în raza orașului port Bandar Abbas.

În ultimii ani, forțele navale ale Iranului și-au sporit prezența în apele internaționale pentru a asigura rutele navale și pentru a proteja navele comerciale și petrolierele împotriva piraților.

În conformitate cu eforturile internaționale de combatere a pirateriei, Marina iraniană a efectuat, de asemenea, patrule anti-piraterie în Golful Aden pentru a proteja navele implicate în comerțul maritim, în special cele deținute sau închiriate de Iran.

Vezi și: Indonezia vrea să contracareze China. Jakarta solicită Parisului să-i vândă submarine Scorpene şi avioane Rafale

Ştiri Recomandate

Generalul Daniel Petrescu anunță că Armata română ar putea ridica un nou spital de campanie
MApN a recepționat al doilea lot de izolete românești dezvoltate de cercetătorii militari
Olanda a primit primul elicopter nou CH-47F Chinook
Avioane IL-75 ale Rusiei vor duce în Serbia ajutor umanitar și personal militar
Întreg echipajul de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a ieșit să-și ia rămas bun de la căpitanul Crozier (Video)
O aeronavă Tarom a adus în România 200.000 de măști FFP2 din China
Măști de protecție destinate poliției germane au fost confiscate la Bangkok
Batalionului 202 Apărare CBRN, din Divizia 2 Infanterie Getica, misiune de decontaminare în municipiul Suceava