Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Navele Flotilei ruse din Marea Caspică se află în Marea Azov. Se pregătește o operație de debarcare la Mariupol?
17 apr, 07:59
Rusia continuă să-și concentreze trupele terestre și navele de război la granița cu Ucraina, ca răspuns la o măsură similară luată de partea ucraineană. În ultimele ore, pe rețelele de socializare au apărut informații despre poziționarea grupării navale a Flotilei ruse din Marea Caspică, redislocată în Marea Azov.

Astfel, începând de joi, 15 aprilie, în partea de nord-est a Mării Azov se află șase vedete de desant din clasa Serna, Proiect 11770, precum și trei nave mici purtătoare de rachete din clasa Buyan-M, Proiect 21631, dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr.

O serie de experți militari, atât ucraineni, cât și ruși, vorbesc despre iminenta operație de debarcare a desantului maritim, care urmează să fie efectuată de Rusia la Mariupol.

Anterior, fostul consilier al președintelui Federației Ruse, Andrei Illarionov, și-a exprimat opinia privind probabilitatea ridicată a unui atac rusesc asupra așa-numitei “Tauride continentale” din nordul Crimeii, precum și despre o posibilă ocupare a Canalului Crimeii de Nord și a regiunilor adiacente. Potrivit lui Illarionov, astfel de acțiuni ale trupelor ruse ar putea elimina Ucraina de la Marea Neagră și ar slăbi grav poziția geopolitică a acesteia.

Cu toate acestea, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a asigurat pe cetățenii țării sale că armata ucraineană este pregătită pentru orice dezvoltare a situației. Șeful statului ucrainean a solicitat, de asemenea, ca cetățenii să nu intre în panică și să aibă încredere numai în informațiile Statului Major General și a organismelor oficiale ale statului.

G Ad:

Comentariul autorului: Harta apărută pe rețelele de socializare arată că în Marea Azov se află navele mici purtătoare de rachete Veliky Ustyug, Grad Sviyazhsk și Uglich, precum și vedetele de desant D-56, D-131, D-156, D-172, D-178 și D-179.

2. -imagine fara descriere- (nave-rusia-marea-azov_82429500.jpeg)

Foarte probabil, la întocmirea acesteia s-a strecurat o eroare, întrucât datele nu sunt în concordanță cu informațiile oficiale prezentate de reprezentanții ruși. În primul rând, aceștia au comunicat că din gruparea navală trimisă din Marea Caspică spre Marea Neagră fac parte 15 nave de luptă și auxiliare, între care trei vedete de artilerie și opt vedete de desant.

În al doilea rând, reprezentanții Regiunii Militare Sud au informat că, pe 15 aprilie, peste 10 nave ale Flotilei ruse din Marea Caspică au ieșit pe mare din punctul de dislocare de la Makhachkala pentru executarea de exerciții tactice. Între acestea se află vedeta purtătoare de rachete Stupinets, navele mici purtătoare de rachete Veliky Ustyug, Grad Sviyazhsk și Uglich, dragoare de bază, vedete și nave auxiliare.

În concluzie, se poate aprecia că în Marea Azov se află trei vedete purtătoare de artilerie și nu trei nave mici purtătoare de rachete Kalibr, precum și opt vedete de desant, față de șase prezentate pe hartă.

În ceea ce privește efectuarea unei operații de debarcare a desantului maritim la Mariupol trebuie spus faptul că, după cum evoluează evenimentele din Regiunea Mării Negre, aceasta pare din ce în ce mai improbabilă. Este foarte posibil ca deplasarea navelor din Marea Caspică în Marea Azov sau în Marea Neagră să aibă mai degrabă un rol de descurajare, iar acestea să nu fie întrebuințate practic împotriva Ucrainei.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
SUA se alătură Uniunii Europene cu noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro