Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Navele Marinei sud-coreene au intrat pentru prima dată în Arctica
08 noi 2021 / 17:33
Forțele Armate ale Republicii Coreea au informat pe paginia oficială de Facebook că Gruparea operativă de instrucție navală 2021 a traversat recent Marea Bering, trecând dincolo de Cercul Arctic.
Sursă foto: Captură YouTube MBCNEWS

Gruparea de nave a flotei coreene este formată din distrugătorul purtător de rachete “Wang Geon” (DDH-978) și nava de sprijin de luptă “Soyang” (AOE-51).

Ca urmare a misiunii curente, cele două nave au intrat în istoria Coreei de Sud, devenind primele nave ale Forțelor Navale sud-coreene care au avansat atât de mult în nordul Oceanului Planetar.

Gruparea navală se află în prezent în deplasare spre Alaska, activitatea făcând parte din procesul de pregătire regulată a marinarilor. Ulterior, navele se vor deplasa spre sud, de-a lungul coastei de vest a Statelor Unite și vor traversa Oceanul Pacific în direcția Coreei de Sud.

Ca și celelalte țări din Extremul Orient, Coreea de Sud consideră că Ruta Mării Nordului va deveni o cale navigabilă strategică în viitorul apropiat, iar Forțele Navale sud-coreene își adaptează prioritățile de instrucție obținând astfel experiență în asigurarea securității navelor care se vor deplasa prin regiunea arctică.

G Ad:

În acest context, autoritățile sud-coreene acordă în ultima perioadă o importanță crescută dezvoltării capabilităților navele. În această vară, Marina sud-coreeană a introdus în serviciu portelicopterul “Marado” (LPH 61120). Ceremonia de primire a navei a avut loc pe 28 iunie, la Baza Navală din Chingheg.

2. Portelicop... (portelicopterul-mardo_68718100.jpg)

Portelicopterul „Marado”

Oficial, portelicopterul “Marado” este declarat navă de debarcare universală, fiind considerat un potențial transportor de aeronave de luptă cu decolare și aterizare verticală, precum F-35B.

Deși Parlamentul sud-coreean a aprobat încă din toamna anului 2010 achiziția celei de-a doua nave similare “Dokdo”, o serie de probleme apărute în jurul Ministerului Apărării au determinat amânarea cu patru ani a contractului în valoare de aproximativ 380 de milioane de dolari și întârzierea realizării proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MAE, reacţie la solicitarea Rusiei ca NATO să-şi retragă trupele din România: Declaraţiile sunt inoportune şi lipsite de orice fundament
Klaus Iohannis a convocat CSAT | Pe ordinea de zi, situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO
Rusia solicită retragerea trupelor NATO din Bulgaria și România
Pentru descurajarea Rusiei, Olanda este dispusă să trimită avioane F-35 în Bulgaria
EXCLUSIV
Ministerul britanic al Apărării confirmă: Am oferit Ucrainei câteva mii de rachete antitanc NLAW
Raytheon: Sistemele Patriot - elementul de bază al apărării anti-aeriene a României și a NATO
Vasile Dîncu: România nu va participa cu trupe, nici cu echipament la înarmarea Ucrainei
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
EXCLUSIV
Criza din Ucraina -o șansă pentru România?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro