Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noile tancuri rusești T-80BMV nu au reușit să-și atingă țintele în cadrul unei expoziții militare (Video)
25 aug 2020 / 16:07
Ieri, 24 august, în cadrul demonstrațiilor cu tehnică militară din poligonul Alabino, situat în apropiere de Moscova, tancurile rusești T-80BVM nu au reușit să lovească țintele dispuse la distanțe mari.

Conform unui articolul publicat de defence-blog.com, tancul T-80BVM trebuia să lovească ținta cu rachete antitanc ghidate tip 9M119 Refleks, dar au fost unele probleme și echipajul nu a reușit să facă acest lucru.

T-80BVM reprezintă varianta rusească modernizată a tancului T-80BV și a fost introdus pentru prima dată în înzestrarea forțelor armate ruse în 2019, la o brigadă motorizată subordonată Flotei de Nord.

 Armamentul de la bordul tancului constă într-un tun calibru 125 mm cu care pot fi lansate și rachete, o mitralieră antiaeriană (tip NSVT) calibru 12,7 mm și o mitralieră (tip PKT) calibru 7,62 mm jumelată cu tunul.

G Ad:

Muniția întrebuințată de T-80BVM include sistemul de rachete Refleks, destinate distrugerii tancurilor protejate cu blindaj exploziv reactiv (explosive reactive armour – ERA) și a țintelor aeriene care zboară la mică înălțime, cum ar fi elicopterele.

În demonstrația din poligonul Alabino, racheta tip 9M119 ghidată prin laser, trebuia să lovească o țintă situată la o distanță de 2.700 m.

În afară de eșecul blindatului T-80BVM, nici echipajele de pe tancurile T-90 nu au lovit din prima încercare țintele, fiind întrebuințate tot rachete.

Comentariul autorului: La începutul lunii august, tancuri de tipul T-80 BVM au fost introduse și în înzestrarea Diviziei 4 Tancuri – Naro-Fominsk, care se antrenează în poligonul Alabino și, probabil, la demonstrația cu T-80BVM au participat echipaje din această divizie, care au o experiență redusă în tragerile cu noul tanc. În plus, sistemele de ghidare prin laser, deși sunt foarte precise, depind foarte mult de condițiile de vizibilitate, fiind afectate de perdele de fum sau de orice alt obstacol aflat temporar în calea razei laser.

Pe de altă parte, presiunile asupra sistemului militar rus au devenit din ce în ce mai mari, iar incidentele, unele cu urmări tragice, au crescut ca număr. Dintre acestea, se evidențiază accidentul din iulie anul trecut, de pe un submarin nuclear aflat în imersie, soldat cu 14 marinari decedați. Desigur, ceea ce apare în presă este doar vârful aisbergului, iar comunitatea internațională speră că există măsuri de siguranță funcționale, în special, în ceea ce privește armele nucleare.

 În ceea ce privește tancul T-80BVM, datorită caracteristicilor unice ale motorului, care îi permit să funcționeze și la temperaturi arctice, are costuri de operare mari comparativ cu seriile T-72 și T-90. Din această cauză, în Rusia sunt preferate tancurile T-72 și T-90, mai puțin costisitoare.

Printre îmbunătățirile de care dispune T-80BVM, se evidențiază blindajul ERA Relikt care îi îmbunătățește rata de supraviețuire cu 50% împotriva muniției perforante speciale (APFSDS), tunul 2A46M-4, calibru 125 mm (bătaie mai mare cu 15-20% față de tunul 2A46M-1, compatibilitate cu muniția APFSDS și cu rachetele 9M119M Refleks, ultimele mărindu-i bătaia la 4000 m) și viteza de deplasare - de 70 km/h, mai mare față de  T-72 și T-90.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Pentagonul spune că orice răspuns al SUA la acțiunile Rusiei în legătură cu Ucraina ar putea fi unul internațional comun
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro