Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noul portavion Qeen Elizabeth s-a întors în port. Ia apă
11 iul, 00:09
Noul port avion din Marea Britanie, Qeen Elizabeth a revenit la baza sa ma deverme decât fusese programat după ce, în timpul probelor s-au constatat serie de probleme.

HMS Queen Elizabeth, cu un deplasament de 65.000 de tone, urma să se întoarcă la baza sa de la Portsmouth, în sudul Angliei, mai târziu în această săptămână, după cinci săptămâni de probe și antrenamente. Dar încercările au încetat atunci când apa a inundat un compartiment marți pe vasul de război de 3,1 miliarde de lire sterline (3,9 miliarde de dolari SUA), acesta find primul dintre cele două port avioane construite pentru marina regală.

Cauza inundării este încă neclară, dar într-un raport se arată că o țeavă de mare presiune s-a fisurat, lăsând în mai mult de 200 de tone de apă.

Ministerul Apărării a declarat că nu recunoaște cifra de 200 de tone. Un purtător de cuvânt al ministerului a descris scurgerea drept "o problemă minoră cu un sistem intern".

Este a doua oară când nava de război are probleme cu inundarea în timpul verificărilor. La sfârșitul anului 2017, o scurgere de etanșare a arborelui elicei a impus navei întoarcerea la bază.

Nava de război este programată să plece la Coasta de Est a Statelor Unite în cursul acestui an pentru a începe încercările operaționale care implică avioane de luptă britanice F-35.

Vezi și: Două avioane F-35 ale Regatului Unit au încheiat cu succes primele misiuni deasupra Siriei și Irakului

Ştiri Recomandate

Gabriel Leş, despre numirea lui Mircea Geoană la NATO: MApN va beneficia direct de pe urma acestui succes diplomatic al României
Stratfor: Sistemul rusesc anti-rachetă S-400 are câteva vulnerabilități
Racheta confiscată de poliția italiană, scoasă la vânzare pe WhatsApp
Incidentul din Strâmtoarea Kerci: Marinarii ucraineni capturați de Rusia, rămân încă trei luni în arest
Turcia insistă că sistemele ruseşti S-400 nu reprezintă o ameninţare la adresa NATO
Mircea Geoană, numit adjunct al secretarului general NATO
Israelul se pregătește de un ”posibil” război cu Iranul în următoarea perioadă
PROGRAM F-35. Statele care vor beneficia de o eventuală excludere a Turciei