Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

O companie militară a forțelor speciale KSK a fost dizolvată în Germania
31 iul, 08:56
O companie militară care aparţine de unitatea germană de elită Forţele speciale de comando (KSK) a fost dizolvată în urma unor acuzaţii de extremism de dreapta, a declarat joi pentru dpa un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării.

Compania a doua a KSK din cadrul Bundeswehr a fost desfiinţată în urma unui apel în acest sens adresat comandamentului KSK din Calw, Baden-Wurtttemberg, o parte dintre soldaţi fiind transferaţi la alte companii ale KSK, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a anunţat această măsură la finele lui iunie, în cadrul unor măsuri mai ample vizând contracararea extremismului de dreapta în rândul KSK .

Militarii KSK sunt antrenaţi pentru operaţiuni speciale ca eliberarea de ostatici..

La 30 iunie, titulara Apărării a anunţat că unitatea militară de elită germană va fi parţial dizolvată. KSK "au devenit parţial autonome" în raport cu restul armatei germane "în special din cauza unei culturi toxice a unor persoane aflate la conducerea lor", a explicat Kramp-Karrenbauer într-un interviu pentru cotidianul Suddeutsche Zeitung.

"În consecinţă, KSK nu mai poate continua sub forma sa actuală", a adăugat Kramp-Karrenbauer, care este şi preşedinta partidului conservator Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului federal Angela Merkel.

 

Mai mulți membri ai KSK, apropiați de extrema dreaptăMinistrul a calificat atunci recentele descoperiri drept "tulburătoare şi alarmante": 48.000 de muniţii şi 62 de kilograme de explozivi au dispărut de la KSK. În acelaşi timp, mai mulţi membri ai forţelor speciale au fost identificaţi ca fiind apropiaţi de mişcarea ultranaţionalistă, în condiţiile în care autorităţile sunt îngrijorate de o resurgenţă a terorismului de extremă dreapta, ce vizează migranţi, evrei şi responsabili politici care îi susţin, amintește Agerpres.

Într-unul din controversatele evenimente în care a fost implicată compania a doua a KSK, membri ai săi au participat în aprilie 2017 la o petrecere în timpul căreia s-a aruncat cu capete de porci, s-a ascultat rock de extremă dreapta şi s-a practicat salutul lui Hitler, interzis în Germania.

O nouă evaluare ar urma să aibă loc la sfârşitul lui octombrie, iar ministrul german al apărării a atenţionat luna trecută că dacă forţele speciale ale armatei "nu au auzit acest foc de armă preventiv, problema unei reorganizări" mai ample "a KSK se va pune în mod inevitabil".

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Elicopter IAR-330 Puma al Armatei române, răsturnat în Mali de o furtună violentă
NATO și-a exprimat 'preocupări serioase' cu privire la modul în care au fost desfășurate alegerile în Belarus
Turcia a donat echipament militar forțelor din Kosovo
KGB-ul din Belarus susține că a dejucat un asasinat asupra opozantei Tihanovskaia iar Lukaşenko acuză trei state de orchestrarea protestelor
China a trimis avioane în strâmtoarea Taiwan, acestea fiind urmărite de sisteme antiaeriene ale Taiwanului
România cere cu tărie Belarusului încetarea violențelor. Ministrul Aurescu, „foarte îngrijorat” de situația din Belarus
Guvernul Libanului a demisionat în masă în contextul protestelor și presiunilor internaționale
Un fost membru al forțelor speciale acuză Poliția de legături cu clanurile interlope din România
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro