Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

O nouă dovadă a agresiunii ruseşti: Ucraina a vorbit la OSCE despre o dronă doborâtă în Donbas
07 mai, 18:11
În cadrul unei reuniunii a Forumului de Cooperare în domeniul Securităţii, delegația ucraineană a atras atenția țărilor partenere asupra faptului că militarii ucraineni au doborât în Donbas, pe 5 aprilie, o dronă Zastava BirdEye 400, fabricată de industria rusă de apărare, fiind o altă dovadă a agresiunii militare ruseşti pe teritoriul Ucrainei.

În cadrul reuniunii online a Forumului de Cooperare în domeniul Securităţii, organizată pe 6 aprilie, reprezentantul adjunct permanent al Ucrainei la OSCE, Ihor Lossovsky, a informat delegațiile statelor participante despre încă o dovadă a implicării directe a Rusiei în războiul din estul Ucrainei, făcând referire la vehicul aerian fără pilot Zastava, fabricat de Rusia din 2012 şi doborât de forțele armate ucrainene.

Potrivit diplomatului, acest nou model de drona al forțelor armate ruse fost doborât la 5 aprilie în apropiere de Svitlodarsk.

,,Nu le-am putut comunica imediat partenerilor noştri detalii despre acest incident, care confirmă încă o dată participarea directă a forțelor armate ruse la războiul din Donbas, deoarece ședințele Forumului de Cooperare în domeniul Securităţii al OSCE au fost suspendate din cauza pandemiei coronavirusului. Cu toate acestea, în tot acest timp, delegația ucraineană a pregătit o prezentare detaliată asupra acestui caz și a UAV-ului în sine'', a precizat reprezentantul Ucrainei la OSCE, potrivit Ukrinform.

„În prezentare, am pus la dispoziţie fotografii ale dronei doborâte, caracteristicile sale tactice și tehnice, informând că acest tip de UAV este fabricat de Ural Works of Aviation Civil și este operat de Armata Rusă din anul 2013'', a precizat Ihor Lossovsky.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la OSCE a ţinut să puncteze că Rusia trebuie să înceteze în sfârșit să mai nege faptul că  participă la războiul din estul Ucrainei și să înceapă să vină la masa negocierilor pentru o soluționare pașnică a conflictului militar.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro