Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Obiectivul numărul unu al serviciilor de informaţii americane: Securitatea alegerilor prezidenţiale
21 iul 2020 / 09:00
Securitatea scrutinului prezidenţial din noiembrie reprezintă ''obiectivul numărul unu'' pentru Agenţia de Securitate Naţională a SUA (NSA), a declarat luni directorul agenţiei, generalul Paul Nakasone, avertizând că Statele Unite sunt pregătite să ''acţioneze'' în răspuns la orice atac cibernetic care vizează alegerile din 3 noiembrie, relatează AFP.

,,Obiectivul numărul unu al Agenţiei de Securitate Naţională şi al Comandamentului pentru securitate cibernetică este un scrutin sigur, securizat şi legitim pentru 2020'', a declarat generalul Nakasone, care conduce atât agenţia de informaţii militare cât şi comandamentul militar american pentru securitate cibernetică.

Pentru a realiza acest lucru ''vom obţine informaţii despre adversarii noştri'', a adăugat el în cadrul unei conferinţe online organizate de armata americană. ''Îi vom cunoaşte mai bine decât se ştiu ei înşişi'', a menţionat el, potrivit Agerpres,

Şi mai ales, ''vom acţiona'', a continuat el. "Vom acţiona când îi vom vedea pe adversarii noştri încercând să se amestece în alegerile noastre'', a subliniat oficialul american care nu a precizat ce tip de măsuri vor fi luate.

Pentru a asigura securitatea alegerilor, armata doreşte, de asemenea, să coopereze cu mai multe mari universităţi care efectuează cercetări privind campaniile de influenţare pe reţelele sociale, a adăugat generalul Nakasone.

Armata americană a dezvăluit la începutul acestui an că în 2016 a piratat cu succes organizaţia jihadistă Statul Islamic pentru a perturba campania de recrutare a acesteia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro