Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Înainte să ajungă în portul Constanţa, fregata olandeză Evertsen a fost hărţuită de aviaţia militară a Rusiei
29 iun, 18:24
Ministerul olandez al Apărării a declarat marţi că avioane de vânătoare ruseşti au hărţuit pe 24 iunie în Marea Neagră o fregată a forţelor navale olandeze, relatează Reuters.
HNLMS Evertsen, sursă foto: NATO

Potrivit ministerului olandez, avioanele militare ruse au simulat atacuri asupra fregatei Evertsen şi i-au bruiat acesteia sistemele de comunicaţii.

Aceste acţiuni au durat cinci ore în data de 24 iunie şi ele ''sunt contrare dreptului de liberă utilizare a mării'', notează Ministerul olandez al Apărării în declaraţia sa, potrivit Agerpres.

G Ad:

Fregata Evertsen participă la exerciţiul multinaţional 'Sea Breeze 21'', organizat de forţele navale ale Statelor Unite ale Americii şi cele ale Ucrainei, în apele internaţionale ale Mării Negre şi în raioane de instrucţie terestre din zona Odessa.

 

HNLMS Evertsen, cea mai puternică navă olandeză a acostat în Portul Constanța

 

Fregata HNLMS Evertsen, cea mai performantă și puternică navă aflată în uzul Marinei Olandeze, a fost prezentată în Portul Constanța, pe 26 iunie. La eveniment au luat parte înalți oficiali militari români și olandezi, dar și din mediul politic.

Fregata HNLMS Evertsen se află în apele teritoriale românești pentru a participa la cel mai important exercițiu NATO din acest an - Sea Breeze 2021, la care participă 32 de state de pe şase continente, 5.000 de militari, 32 de nave, 40 de avioane și 18 echipe de operațiuni speciale și scufundări. Exercițiile vor avea loc în partea de nord-vest a Mării Negre și în regiunile ucrainene Mikolaiv, Herson şi Odesa.

În cadrul evenimentului olandezii au prezentat puternicele sisteme de armament ale fregatei. Printre elementele de armament cu care e dotată fregata HNLMS Evertsen și care au fost prezentate de Marina Regală Olandeză, se numără sisteme radar, tunul Otobreda 127mm, sisteme antinavă Harpoon AGM-84, lansatorul vertical MK 41 cu rachetele de apărare antiaeriană de tip for Evolved Sea Sparrow Missile (ESSM) și Standard Missile 2 Block IIIC (SM-2).

Aceste sisteme nu sunt doar pentru protecția fregatei, ci și pentru protecția unui grup naval de luptă, de exemplu un portavion sau un grup de nave de asalt anfibiu. Fregata e dotată și cu torpile antisubmarin iar la bordul ei se află și un elicopter.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari
Duelul dronelor. Marocul primește primele "Bayraktar TB2", în timp ce Algeria contractează 24 de UAV-uri chinezești "Wing Long 2"
SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro