Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Opt jurnaliști acuzați de legături cu CIA au fost arestați în Iran
28 noi 2019 / 20:04
Forțele de securitate ale Iranului au arestat opt jurnaliști, suspectați de legături cu CIA, în timpul recentelor revolte privind majorarea prețurilor la benzină, a declarat un oficial al Ministerului Informațiilor, transmite agenția Tasnim.

Câteva persoane care căutau să strângă informații despre revolte și să le transfere în țări străine au fost identificate și arestate înainte de a-și putea îndeplini misiunea, transmite agenția oficială de știri IRNA care l-a citat pe directorul general al departamentului anti-spionaj din cadrul Ministerului Informațiilor.

„Aceste elemente care sunt finanțate de CIA, din diferite țări, au fost monitorizate de mai mult timp. Sub pretextul că sunt jurnaliști și strâng informații au primit ordine să participe la revolte și să se pregătească rapoarte exacte, în special videoclipuri", a mai spus oficialul.

"Șase dintre ei au fost arestați în timp ce participau la revolte și executau ordine ale serviciilor de informații din SUA, iar alți doi au fost identificați și reținuți în timp ce încercau să trimită informații în străinătate cu puțin timp înainte de a putea părăsi țara", a adăugat oficialul. 

Potrivit oficialului, ministerul monitoriza mai mulți membri ai rețelei din toată țara. Aceștia vor avea de suferit dacă se gândesc să efectueze vreun act împotriva securității naționale a țării.

În mai multe orașe iraniene au existat proteste determinate de o decizie guvernamentală de creștere a prețului la benzină.

"Protestele au fost pașnice, dar au devenit violente după ce, elementele destabilizatoare, profitând de circumstanțe, s-au infiltrat între protestatari distrugând proprietăți publice, benzinării, construind baricade, și care au deschis focul asupra oamenilor și forțelor de securitate", a conchis oficialul.

Vezi și: Un bărbat a fost condamnat la moarte în Iran pentru spionaj în favoarea SUA

Ştiri Recomandate

Nicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA este un pilon esenţial al securităţii României
Premierul Netanyahu spune că nu va rata oportunitatea anexării unor părţi din Cisiordania
Specialişti MApN, misiune în Alabama | Ciucă: Când e nevoie, suntem în măsură să ne sprijinim unii pe alţii
Ministerul Apărării din R.Moldova, în proces de tranziție la faza II a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare
Recep Tayyip Erdogan: Anexarea teritoriilor palestiniene, un act ilegal
Primul petrolier iranian a ajuns în Venezuela
Nava de asalt Pyotr Morgunov a reluat testele pe mare
Mercenarii ruși din Libia, puşi pe fugă de către forțele armate ale Guvernului Libian de Uniune Naţională