Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Opt sisteme ruseşti de apărare aeriană Panţîr-S1, distruse de Turcia în Siria. Ministerul rus al Apărării a negat informaţia
11 Martie, 21:39
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a precizat marţi, citat de postul de televiziune NTV , c ă Forțele Armate turce (TSK) au distrus, în cadrul Operațiunii Spring Shield, cel puţin opt sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1 (denumirea NATO/AISC: SA-22 Greyhound), oferite armatei siriene de către Rusia şi folosite în ofensivă militară asupra provinciei Idlib din nord-estul Siriei.

La scurt timp după declaraţiile preşedintelui turc, Ministerul rus al Apărării a negat informaţiile, chiar dacă Ministerul turc al Apărării a prezentat mai multe înregistrări video în care se poate observa cum mai multe sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1 sunt complet distruse.

Ministerul rus al Apărării a susţinut, în cursul zilei de ieri, într-un comunicat de presă citat de agenţia de ştiri TASS, că Turcia a reuşit să avarieze, nu să distrugă, două sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1, care oricum vor fi reparate în scurt timp.

''Declarațiile Turciei conform cărora dornele sale au distrus opt sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1 în Siria, nu sunt adevărate'', precizează TASS.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, majoritatea sistemelor de apărare aeriană din Siria, inclusiv sistemele Panţîr-S1, sunt dislocate în apropiere de Damasc, doar patru sisteme Panţîr-S1 sunt folosite de armata siriană în apropiere de provincia siriană Idlib.

Este de înţeles de ce Rusia a ales să conteste veridicitatea informaţiilor prezentate de Ministerul turc al Apărării, deoarece una dintre calităţile unui sistem de apărare aeriană Panţîr-S1 sta în eficienţă lui de a dobora UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot uman) aflate în raza sa de acţiune (20 km), iar mare parte din tehnica militară a armatei siriene, printre care şi aceste sisteme, a fost distrusă de Forțele Armate turce (TSK), în cadrul Operațiunii Spring Shield, folosind drone Bayraktar TB2.

Sistemul Panţîr-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer 57E6 dispuse în două grupuri cu 6 lansatoare pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm. Sistemul dispune de un radar capabil să detecteze ținte aeriene aflate pe o rază cuprinsă între 20-30 de kilometri.

Ştiri Recomandate

Armata română. Pierderile României în teatrele de operații, după 1990
Peste o sută de ambarcațiuni de viteză au intrat în dotarea Forțelor Navale din Iran
SUA oferă un nou ajutor militar Armatei Ucrainei în războiul cu forțele pro-ruse
Forțele GNA au declanșat ofensiva asupra regiunilor Qarizma și Ahya al-Barriya
Iohannis: Eroii noştri - adevărate simboluri ale abnegaţiei, curajului şi simţului datoriei
China, campanie de 'pedepsire' economică a Australiei ca urmare a unei anchete cu privire la COVID-19
Rusia neagă atacul cibernetic asupra Bundestagului
Întâlnire între liderii milițiilor din Libia