Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Parlamentul ucrainean a decis creșterea numărului de militari din cadrul Forțelor Armate
17 iul, 14:29
Pe 16 iulie, Rada Supremă a Ucrainei (parlamentul) a adoptat în a doua lectură, cu 310 voturi, un amendament la Articolul 1 din Legea „Cu privire la numărul Forțelor Armate din Ucraina”, prin care se stabilește creșterea numărului de militari pentru această structură de forțe.

Legea majorează numărul total al Forțelor Armate din Ucraina pentru a permite dezvoltarea Forțelor pentru Operații Speciale, precum și pentru constituirea și funcționarea Forțele Teritoriale de Apărare ca nouă categorie de forțe armate.

Astfel, numărul de posturi din cadrul armatei ucrainene va fi majorat cu 11.000 de funcții de militari, iar numărul total al personalului din Forțele Armate din Ucraina va putea fi de 261.000 de persoane, din care 215.000 de militari.

La aceeași dată, a fost aprobată și Legea „Cu privire la fundamentele rezistenței naționale”, care stabilește în principal elementele de bază ale constituirii, organizării și desfășurării apărării teritoriale și a mișcării de rezistență în Ucraina. 

În baza noii legi, rezistența națională reprezintă „o componentă a apărării cuprinzătoare a Ucrainei, care include un set de măsuri organizate și desfășurate în timp de pace și în perioade speciale pentru a implica cetățenii ucraineni cât mai larg posibil în acțiuni menite să asigure securitatea militară, suveranitatea și integritatea teritorială a statului, descurajând și respingând agresiunea și provocând pierderi inacceptabile inamicului, pentru a-l obliga să oprească agresiunea împotriva Ucrainei".

G Ad:

Mișcarea de rezistență se declanșează odată cu debutul unei perioade speciale în teritoriul ocupat temporar al Ucrainei, respectiv în teritoriul Ucrainei care a fost capturat de agresor (inamic) în timpul agresiunii armate împotriva Ucrainei.

Rolul principal în organizarea și îndeplinirea sarcinilor mișcării de rezistență aparține Forțelor pentru Operații Speciale din cadrul Forțelor Armate din Ucraina, dar comandantul-șef al Forțelor Armate poate implica și alte forțe și mijloace de securitate și de apărare din Ucraina.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro