Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Patru landuri din Germania doresc menţinerea trupelor americane pe teritoriul lor
20 iul, 15:18
Şefii de guvern a patru landuri germane au trimis o scrisoare comună către 13 membri ai Congresului SUA pentru a le cere să-l împiedice pe preşedintele american Donald Trump să reducă prezenţa militară americană în Germania, după ce el şi-a anunţat în iunie intenţia de a retrage 9.500 de soldaţi din această ţară, informează postul de televiziune belgian RTBF.

Împreună cu bazele lor, unităţile lor de luptă şi spitalele lor militare, trupele americane staţionate în Germania reprezintă "coloana vertebrală a prezenţei americane în Europa şi a capacităţii de acţiune a NATO", pledează cei patru lideri regionali în mesajul consultat de Stuttgarter Zeitung şi de Stuttgarter Nachrichten. Proveniţi din diferite familii politice (ecologist, social-democrat şi conservator), reprezentanţii landurilor Baden-Wurtemberg, Renania-Palatinat, Bavaria şi Hessa cer parlamentarilor americani "să nu taie, ci să întărească legătura de prietenie" între cele două ţări.

Cele patru landuri au în comun faptul că adăpostesc fiecare câte o bază militară a SUA. Dar prezenţa trupelor americane ar putea să se reducă în viitor, Donald Trump anunţându-şi în iunie intenţia de a retrage 9.500 de militari din Germania, ceea ce ar face să scadă contingentul american la 25.000 de militari, transmite Agerpres.

Preşedintele american reproşează Germaniei că nu atinge obiectivele stabilite de NATO în materie de cheltuieli consacrate apărării şi că tratează "rău" SUA pe plan comercial. Veleităţile americane creează temeri într-o slăbire a capacităţilor de descurajare ale NATO, în special faţă de Rusia. De la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Germania este ţara europeană pe teritoriul căreia se află cei mai mulţi soldaţi americani.

Citește și: Reducerea prezenţei militare americane în Germania | Ambasadorul SUA la NATO: Să nu credeți că plecăm din Europa sau din Germania

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rheinmetall a testat, într-un poligon din Ungaria, un vehiculul de luptă Lynx KF41 (Foto/Video)
Plan pe 15 ani pentru modernizarea Forţelor Armate Elene| Principalul obiectiv, achiziţionarea de avioane F-35
EXCLUSIV
Un sistem S-300 a dat chix în timpul unui exercitiu militar (Foto/Video). Propaganda rusă a muşamalizat incidentul
Două F-16 românești au efectuat misiuni cu două bombardiere americane B-52
 Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 4)
Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au efectuat un nou zbor în interiorul granițelor Republicii Belarus
Aleksandr Lukaşenko, marioneta lui Putin, susţine că nu este interesat să fie recunoscut ca preşedinte de Occident 
Diplomați ruși, acuzați de spionaj militar, expulzați din Bulgaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro