Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pe fondul tensiunilor cu SUA și NATO, Rusia își întărește capabilitățile navale
17 mai, 12:39
În cadrul unui interviu acordat agenției de presă RIA Novosti, Vladimir Pospelov, membru al Comisiei Militare Industriale și Colegiului maritim de pe lângă Guvernul Federației Ruse, a declarat, pe 17.05.2021, că, în cursul acestui an, Forțele Navale vor primi în dotare aproximativ 40 de nave de luptă și auxiliare.

“În total, în anul 2021, în înzestrarea Forțelor Navale ale Federației Ruse vor fi introduse în jur de 40 de nave de luptă și auxiliare din diverse clase”, a spus Pospelov.

Potrivit precizărilor acestuia, pe lista achizițiilor se află submarinul nuclear cu destinație strategică de generația a patra Prințul Oleg, din clasa Borei-A, precum și primul submarin din producția de serie din clasa Yasen-M, respectiv Novosibirsk. Acesta a reamintit că submarinul nuclear multirol Kazan a fost introdus recent în dotarea Forțelor Navale. 

“Este planificată livrarea de nave din clasele fregată și corvetă, a unui nou submarin diesel-electric din producția de serie Proiect 636.3, a unor nave mici purtătoare de rachete, nave de patrulare și nave auxiliare”, a adăugat Pospelov.

La sfârșitul lunii decembrie 2020, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, anunțase că, în anul 2021, Forțele Navale urmează să primească patru submarine, șase nave de luptă de suprafață și 22 de vedete și nave auxiliare.

G Ad:

Comentariul autorului: Modernizarea înzestrării Forțelor Navale ale Federației Ruse are loc pe fondul creșterii tensiunilor în unele acvatorii maritime, îndeosebi din Marea Neagră și Marea Baltică.

În acest context, cele mai multe dintre navele de suprafață vor fi direcționate către flotele din cele două mări. În același timp, submarinele sunt destinate Fltei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific.

Trebuie precizat faptul că aproape toate submarinele și navele de suprafață nou construite în șantierele navale rusești sunt purtătoare de rachete de croazietă de tip Kalibr și Onyks. Începând de anul viitor, acestea vor putea întrebuința și noile rachete hipersonice cu bazare navală de tip Zircon.

Alături de celelalte flote rusești, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) va continua să primească în dotare noi platforme purtătoare de rachete de croazieră. Începând din anul 2014, în înzestrarea FRMN au fost introduse 16 platforme de acest tip, respectiv șase submarine Proiect 636.3 și 10 nave de suprafață (trei fregate Proiect 11356M, trei nave de patrulare Proiect 22160 și patru nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631).

 

În perspectiva apropiată, până în anul 2023, cel puțin alte 10 platforme purtătoare de rachete de croazieră vor fi introduse în compunerea FRMN. Astfel, în anul 2021 vor fi primite o navă de patrulare Proiect 22160 (Serghei Kotov) și două nave mici purtătoare de rachete Proiect 22800 (Tsiklon și Askold). În 2022, o navă de patrulare Proiect 22160 (Viktor Veliky), o navă mică purtătoare de rachete Proiect 21631 (Naro-Fominsk) și două nave mici purtătoare de rachete Proiect 22800 (Amur și Tucha). În 2023, o navă de patrulare Proiect 22160 (Nikolai Sipyagin), o navă mică purtătoare de rachete Proiect 21631 (Stavropol) și o navă mică purtătoare de rachete Proiect 22800 (Taifun). 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro