Pentru prima dată după anii '90, Statele Unite vor începe producția de tancuri Abrams de la zero, iar procesul de asamblare va fi automatizat
Pentru prima dată după anii 1990, Statele Unite vor începe producția de tancuri de luptă principale Abrams complet noi, fără a folosi corpuri și componente de la vehicule produse anterior. Trebuie menționat că, de atunci, singura uzină americană de producție a tancurilor Abrams din Lima, Ohio, a fost angajată doar în modernizarea și recondiționarea acestor blindate grele, dar recent a primit o infuzie puternică de capital în valoare de 3 miliarde de dolari pentru o perioadă de 14 ani.
Linia de asamblare a tancurilor Abrams. Sursa foto: Lima Tank Plant.
Deși tancurile Abrams M1A2SEPv3 livrate armatei și clienților internaționali sunt descrise ca fiind noi, în practică, acestea sunt construite folosind componente vechi, cu o durată de viață redusă. În curând, această situație se va schimba - americanii intenționează să înceapă să producă tancuri Abrams complet noi.
Deși tancurile Abrams M1A2SEPv3 livrate armatei SUA și clienților internaționali sunt descrise ca fiind noi, în practică, acestea sunt construite folosind componente vechi, cu o durată de viață redusă. În curând, această situație se va schimba - americanii intenționează să înceapă să producă tancuri Abrams complet noi.
Tancurile M1A2SEPv3 sunt noi. Deși durata lor de viață (kilometraj) este zero, ele conțin elemente fabricate chiar și cu zeci de ani în urmă, cum ar fi coca.
Pe linia de producție, aceste piese vechi, cum ar fi coca, sunt completate cu noi module de blindaj și utilizate în procesul de asamblare a noilor tancuri.
Creșterea tensiunii internaționale i-a făcut pe americani să recunoască necesitatea de a pune capăt practicii actuale, care făcea ca livrarea de noi tancuri principale să depindă de disponibilitatea componentelor vechi.
Din acest motiv, unitatea de producție Joint Systems Manufacturing Center a primit o finanțare semnificativă pentru a-și extinde baza de producție, permițându-i să producă tancuri complet noi, cum ar fi M1A2SEPv3 și, în viitor, următoarea versiune aflată în curs de dezvoltare, M1A3.
Uzina de tancuri din Lima va dispune, de asemenea, de noi linii de producție bazate pe procese automatizate și robotizate, ceea ce va extinde capacitatea companiei și va reduce durata ciclurilor de producție.
Acestea sunt detaliile oferite de un reprezentant de rang înalt al General Dynamics Land Systems, care deține uzină, în timpul unui discurs susținut la întreprindere, după cum a relatat ziarul local Lima Ohio.
Potrivit acestuia, o investiție publică suplimentară într-o uzină privată va crește bugetul la 287 de milioane de dolari în 2028 și la 300 de milioane de dolari în 2029.
Merită remarcat faptul că în anii '80, SUA producea 75 de M1 Abrams pe lună, iar acum produce doar 12 vehicule în aceeași perioadă. Dar înainte de a ne grăbi să facem o comparaţie între ritmul producţie din timpul Războiului Rece şi cel din prezent este necesar să clarificăm câți angajați sunt acum la uzina de tancuri din Lima.
Uzina de tancuri din Lima are în prezent 856 de angajați civili și aproximativ 80 de militari. În același timp, în 2015, aceeași uzină avea doar 400 de muncitori. Pe lângă Abrams, această uzină mai produce și blindate pe roți Stryker și vehicule care au la bazată aceiaşi platforma, iar în prezent începe producția tancului ușor M10 Booker, aflat acum în teste.
Dacă ne întoarcem la anii 1980, uzina americană de tancuri din Lima avea 3.800 de specialiști. În același timp, avea suficientă capacitate și forță de muncă pentru a produce încă aproximativ 60 de corpuri de tanc Abrams pe lună, care erau trimise la uzină din Detroit.
În același timp, tehnologiile moderne fac posibilă producerea chiar mai multor vehicule decât în urmă cu 40 de ani, cu un număr mult mai mic de muncitori. Dar, bineînțeles, acest lucru necesită investiții în modernizarea facilităților de producție, ceea ce guvernul american american deja face.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News