Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia se opune transferului trupelor americane din Germania
21 aug 2019 / 15:32
Ministrul polonez de externe Jacek Czaputowicz, într-un interviu acordat ziarului Rzeczpospolita, citat de Uawire.org, a comentat planurile şi intenţia Statelor Unite de a-și redistribui armata din Germania în Polonia, deoarece Berlinul nu intenționează să-și crească cheltuielile pentru apărare la 2 la sută din PIB, cum este cerut de către alianţa militară NATO.

Czaputowicz nu a susținut această idee, menționând că trupele americane oferă securitate Poloniei chiar și de pe teritoriul Germaniei. Potrivit acestuia, SUA oferă o soluţie „backup" în cazul „atacului din Rusia", dar pe care o gestionează bine chiar și de la distanță.

De asemenea, ministrul a spus că Polonia nu este pregătită să ofere sprijin militar Statelor Unite în Golful Persic. În același timp, el a declarat că susţine acţiunile Washingtonului în ceea ce priveşte coaliţia menită să protejeze libera navigaţie în Golful Persic în faţa ameninţării Iranului.

Polonia consideră că, în timp ce prezența militară a SUA în Germania consolidează apărarea europeană, trupele staționate în partea de est sunt un element de descurajare mai important împotriva Rusiei.

,,Prezența trupelor americane în Polonia joacă un rol de descurajare foarte important, mai important decât aceleași trupe poziționate mai departe spre vest", a mai spus Czaputowicz pe 15 august într-un articol publicat de DPA.

Polonia se așteaptă ca SUA să își crească prezența militară în țară de la 4.500 la 5.500, în conformitate cu o declarație semnată în iunie de președintele Andrzej Duda și președintele american Donald Trump.

La vremea respectivă, Trump a declarat că noul personal militar din Polonia va fi luat din Germania sau dintr-o altă locație, întrucât SUA nu doreau să trimită trupele suplimentare în Europa.

Detaliile tehnice despre noua desfășurare a SUA în Polonia, cum ar fi tipul de forțe și locația acestora, ar trebui confirmate în timpul viitoarei vizite a lui Trump în Polonia, a declarat Czaputowicz.

Ştiri Recomandate

Turcia se retrage din negocierile pentru avioanele rusești Su-35 și Su-57
BREAKING NEWS
Alertă cu bombă la un centru comercial din București. Forțele SRI s-au deplasat la locație
EXCLUSIV
Donald Trump își adună aliații care să îi apere spatele. Numire controversată la spionaj
Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU