Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa din Occident, despre contractul corvetelor
04 iul, 09:02
Guvernul român a ales Grupul Naval să construiască patru corvete Gowind într-un contract în valoare de 1,2 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari SUA), scrie presa din occident.

Contractul include, de asemenea, modernizarea celor două fregate T-22 și construirea unui centru de întreținere și instruire, potrivit unei declarații a constructorului francez de nave. Pentru asta Șantierul Naval Constanța a încheiat un parteneriat cu Grupul Naval.

Corvettele Gowind multimisiune echipate cu sistemul de management al luptei Setis al grupului Naval, este anunțat pe site-ul companiei ca fiind potrivit pentru "combatanții de suprafață puternic înarmați". În plus, corvetele se vor fi echipate cu rachete produse de MBDA și cu un radar Thales.

Naval Group preconizează livrarea primei nave în 2022, deși detaliile depind de momentul semnării contractului, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei.

România se învecinează cu regiunea volatilă a Mării Negre, unde Rusia, Ucraina și membrii NATO se uitau cu precauție unul la altul după anexarea Crimeii în 2014.

"Selecția grupului naval a fost un proces dramatic în România. Ziarul francez La Tribune a dezvăluit că concurentul italian Fincantieri, cu care Grupul Naval are în vedere un parteneriat strategic, a încercat cu un ultim efort de a contesta decizia în favoarea francezilor. Încercarea României de a favoriza un alt concurent, Damen din Olanda, nu a dus în cele din urmă nicăieri", mai notează jurnaliștii.

Vezi și: Reacția Damen privind rezultatul licitației de corvete

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii